Acasă Extern Iranul confirmă arestarea unui cetăţean american

Iranul confirmă arestarea unui cetăţean american

Ministerul iranian de Externe a confirmat, miercuri seară, arestarea unui cetăţean american, fără a dezvălui care sunt acuzaţiile la adresa lui, informează agenţia IRNA.

Ministerul iranian de Externe a comunicat că Michael White a fost arestat în oraşul Mashhad, fără a preciza când s-a întâmplat acest lucru.

Michael White, veteran al Forţelor Navale americane, este deţinut în Iran din iulie 2018, când a fost arestat în contextul în care îşi vizita prietena, a anunţat marţi familia cetăţeanului SUA, citată de cotidianul The New York Times.

Arestarea americanului Michael R. White, în vârstă de 46 de ani, din Imperial Beach (California), riscă să amplifice tensiunile dintre Statele Unite şi Iran.

Mama cetăţeanului american, Joanne White, a declarat că fiul ei urma să plece din Iran cu un zbor spre Dubai (Emiratele Arabe Unite), pe 27 iulie 2018, dar nu a fost lăsat să urce în avion. „Ştiu doar că este în viaţă şi că este făcută o solicitare pentru vizită consulară la ambasada Elveţiei”, a spus Joanne White. Ambasada Elveţiei reprezintă interesele SUA în Iran, dat fiind că Washingtonul a întrerupt relaţiile diplomatice cu Teheranul după criza ostaticilor din 1979.

Alţi cel puţin trei cetăţeni americani, dintre care doi de origine iraniană, sunt arestați în Iran de câţiva ani. Un alt american este dispărut în Iran de peste zece ani.

Departamentul de Stat american a anunţat că verifică informaţiile. „Suntem la curent cu informaţiile privind deţinerea unui cetăţean american în Iran. Nu avem priorităţi mai mari decât siguranţa cetăţenilor americani aflaţi în străinătate”, a declarat un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat.

Tensiunile americano-iraniene s-au amplificat după ce preşedintele Donald Trump a decis retragerea Statelor Unite din Acordul nuclear internaţional. Donald Trump a somat Iranul să renunţe total la activităţile nucleare şi balistice.

5/5 - (2 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Victoria BRAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Curtea Penală Internațională: dr. Fauci, Bill și Melinda Gates, șeful OMS, Klaus Schwab și oficiali din Marea Britanie ACUZAȚI de crime împotriva umanității

Un grup de activiști din Marea Britanie, din care face parte și fostul vicepreședinte al P…