Acasă Extern UE este preponderent RURALĂ. Peste 60% din populaţie locuiește în mediul rural și suburbii

UE este preponderent RURALĂ. Peste 60% din populaţie locuiește în mediul rural și suburbii

În 2018, 39,3% din populaţie locuiau în oraşe, 31,6% locuiau în comune şi suburbii, iar 29,1% locuiau în mediul rural, arată datele Oficiului European pentru Statistică (Eurostat) publicate vineri.

În 2019, cel mai scăzut nivel în ceea ce priveşte competenţele digitale au fost, în Uniunea Europeană, în rândul adulţilor care locuiau în zonele rurale (48% aveau abilităţi digitale de bază sau peste nivelul de bază), 55% în rândul celor care locuiau în comune şi suburbii şi 62% în rândul oamenilor care locuiau în oraşe.

Totodată, cel mai înalt nivel referitor la competenţele digitale în rândul statelor europene a fost înregistrat în rândul adulţilor care locuiau în oraşe, excepţie făcând Belgia şi Malta.

Anul trecut, diferenţa legată de competenţe digitale între locuitorii din zona urbană şi cea rurală a fost, în medie, de 11 puncte procentuale. Acest decalaj a depăşit pragul de 20 puncte procentuale în Irlanda (20 pp), Lituania (21 pp), Ungaria (22 pp), iar Bulgaria, Grecia, Croaţia şi Portugalia cu 33 puncte procentuale fiecare.

Nivelul general al competenţelor digitale în UE a crescut uşor în ultimii ani. În oraşe, ponderea a crescut de la 60%, în 2015, la 62% în 2019, în zonele rurale de la 46%, în 2015, la 48% în 2019, în timp ce în comune şi suburbii a înregistrat un avans de la 54% în 2015 la 55% în 2019.

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Victor MAIER
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Arhiepiscopul Carlo Maria Viganò – apel pentru formarea unei alianțe antiglobaliste la nivelul întregii lumi împotriva ”Marii Resetări Mondiale”

Arhiepiscopul Carlo Maria Viganò, un veritabil avertizor de integritate al Sf. Scaun și ad…