Acasă Diverse Accident al aviației militare rusești cu 32 de persoane la bord

Accident al aviației militare rusești cu 32 de persoane la bord

Un avion rus de transport militar s-a prăbușit marți în Siria, ucigând toate cele 32 de persoane aflate la bord, au relatat agențiile rusești de știri citând Ministerul Apărării.

Președintele rus  Vladimir Putin, care candidează pentru a fi reales în funcția de președinte al țării, a ordonat în decembrie ca „o parte semnificativă” a contingentului militar al Rusiei în Siria să înceapă să se retragă, declarând că s-a realizat în mare parte obiectivul pe care l-au avut.

Ministerul Apărării a fost citat spunând că avionul, AN-26 proiectat de sovietici, s-a prăbușit în baza aeriană rusească Hmeymim din provincia Latakia, Siria și că informațiile inițiale sugerează că accidentul ar fi putut fi cauzat de o defecțiune tehnică.

Douăzeci și șase de pasageri și șase membri ai echipajului au fost la bord și toți au fost uciși în accident, conform agențiilor de presă care citează ministerul rus al Apărării.

Televiziune de stat rusă a citat oficialii militari spunând că aeronava nu a fost doborâtă de lovituri inamice.  inamic. Acesta a spus că accidentul s-a întâmplat deoarece avionul a intrat pe terenul de aterizare de la Hmeymim și că a coborât la aproximativ 500 de metri distanță de pistă.

Purtătorul de cuvânt de la Kremlin, Dmitri Peskov, a declarat că Vladimir Putin a exprimat condoleanțe rudelor celor uciși și tuturor personalului rus de serviciu, a informat agenția de știri RIA.

5/5 - (6 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Radu FLOREA
Mai multe Diverse
Comentarii închise.

Recomandări

Trustul Media Anima, cel mai nou grup de presă independentă din România

Trustul Media Anima este cel mai nou grup de presă independentă din România. Acesta  își p…