Acasă Diverse Atac armat la un liceu din Florida

Atac armat la un liceu din Florida

Un tânăr de 19 ani care a fost exmatriculat de la un liceu din Florida, a revenit în școală și a deschis focul cu o pușcă de asalt, miercuri, omorând 17 persoane și rănind mai mulți elevi înainte de a fi arestat, au spus autoritățile.

Liceul Marjory Stoneman Douglas din Parkland, unde a avut loc atacul, se află  la aproximativ 72 de kilometri nord de Miami.

Înregistrările difuzate de televiziuni, după incident, arată imagini din ce în ce mai familiare în Statele Unite, elevi care ies din clădire cu mâinile ridicate care se îndreaptă spre ofițeri de poliție înarmați și vehicule de urgență în apropiere.

Atacatorul purta o mască de gaz în timp ce mergea prin școală înarmat cu o pușcă, cartușe și grenade fumigene. A tras alarma de incendiu, determinând elevii și personalul să iasă din sălile de clasă pe  holuri.

Atacatorul a fost arestat mai târziu în afara școlii. CNN, citând surse de judiciare, a declarat că atacatorul a încercat să se amestece printre elevii care au fugit din școală, dar a fost văzut și reținut.

El a fost identificat ca fiind Nikolas Cruz, care a urmat anterior liceul și a fost exmatriculat din motive disciplinare nespecificate, a declarat într-o conferință de presă Broward County, șeful poliției locale.

Atacatorul s-a predat fără luptă și era înarmat cu o pușcă AR-15 având la el  mai multă muniție.

Este cel de-al 18-lea atac armat într-o școală din SUA, în acest an, potrivit grupului de control al armelor Everytown for Gun Safety. Această situație include sinucideri și incidente non-vătămare, precum și un atac din ianuarie în care un tânăr de 15 ani a ucis doi colegi la un liceu din Kentucky.

Violența de miercuri marchează cea de-a doua cea mai mare pierdere de vieți în cursul uni atac armat la o școală publică din SUA, după masacrul din 2012 când 20 elevi și șase educatori de la Sandy Hook Elementary din Newtown, Connecticut, au fost uciși.

Atacul de miercuri este cel mai violent atac înregistrat până acum la un liceu american, depășind violența de la Liceul Columbine din Littleton, Colorado, din 1999, unde doi adolescenți au ucis 12 studenți și un profesor înainte de a-și lua viața.

Personalul și studenții au spus presei locale că alarma de incendiu a pornit în timp ce se auzeau focuri de armă, declanșând haos; cei 3.300 de elevi din școală au ieșit pe holuri înainte ca profesorii să-i readucă în sălile de clasă.

Un supraviețuitor, Kyle Yeoward, în vârstă de 16 ani, a declarat pentru presă că aproximativ 15 colegi și un profesor s-au ascuns într-un dulap timp de două ore, până a venit poliția.

5/5 - (16 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Daciana ROIBU
Mai multe Diverse
Comentarii închise.

Recomandări

Cea mai veche pictură rupestră este de acum 45.500 de ani

Arheologii a descoperit cea mai veche pictură rupestră cunoscută până în prezent în lume: …