Acasă Diverse Atac terorist în Peninsula Sinai

Atac terorist în Peninsula Sinai

Militanții jihadiști au aruncat o bombă și au deschis focul asupra credincioșilor aflați într-o moschee din provincia egipteană Sinai, ucigând 155 de persoane, a informat mass-media de stat egipteană.

Martorii spun că moscheea al-Rawda din orașul Bir al-Abed, lângă Al-Arish, a fost vizată în timpul rugăciunilor de astăzi. Ziua de vineri este zi de sărbătoare la musulmani, așa cum este duminica pentru creștini.

Poliția locală a declarat că bărbații din patru autovehicule de teren au deschis focul asupra credincioșilor, a relatat agenția de știri Associated Press.

Egiptul luptă împotriva unor insurgenți islamiști din regiune ale căror atacuri s-au intensificat din 2013.

Au existat atacuri teroriste regulate în peninsula Sinai, dar acesta este cel mai sângeros.

Peste 100 de persoane au fost rănite, se spune și în rapoartele medicale. S-a afirmat că printre credincioși se aflau forțe de ordine care se rugau la moschee.

Președintele Egiptului, Abdul Fattah al-Sisi, se va întâlni cu șefii forțelor de securitate pentru a discuta incidentul, a declarat reporterul privat Extra News din Egipt. Nu se știe, încă, cine se află în spatele atacului de astăzi.

Radicalii jihadiști și-au intensificat atacurile după ce armata egipteană l-a înlăturat de la putere pe președintele islamist Mohammed Morsi, în iulie 2013.

De atunci, sute de polițiști, soldați și civili au fost uciși în atacurile organizate de grupul de militanți islamiști din provincia Sinai, care este afiliat la așa-numitul stat islamic (ISIS).

În septembrie, cel puțin 18 polițiști au fost uciși într-un atac organizat de către militanți afiliați ai ISIS asupra unui convoi de lângă al-Arish.

De asemenea, jihadiștii au ucis zeci de oameni în atacuri care vizează minoritatea creștină coptă a Egiptului și care locuiesc în alte părți ale țării. Aceeași grupare a susținut că a plantat bomba în avionul rusesc care transporta turiști în Sinai, în 2015, ucigând 224 de persoane aflate la bord.

5/5 - (7 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Sofia FEIER
Mai multe Diverse
Comentarii închise.

Recomandări

Olanda: Proteste viloente împortiva măsurilor COVID – zeci de persoane arestate și șapte persoane rănite

Poliția olandeză a deschis focul asupra protestatarilor care au participat la revoltele ca…