Acasă Mediu Temperaturi-record în Peninsula Scandinavă

Temperaturi-record în Peninsula Scandinavă

Vreme anormal de caldă în Peninsula Scandinavă, acolo unde temperaturile au urcat aproape de 30 de grade Celsius, inclusiv în zona cercului polar. Norvegia, Suedia, dar și Finalda se confruntă cu temperaturi-record pentru această perioadă.

Luni, au fost înregistrate temperaturi de 29,2, respectiv 28,3 în nordul Suediei și Norvegiei, mai mari ca în sudul Scandinaviei, unde maximele s-au situat în jurul valorii de 27-28 de grade Celsius, mai scăzute pe alocuri.

În mod normal, temperatura medie înregistrată în țările scandinave pentru această periaoda este de aproximativ 18 grade Celsius, cu valori cuprinse între 13 și maximum 22 de grade Celsius.

În luna februarie, oamenii de știință au tras un semnal de alarmă privind modificările climatice care au loc în apropiere de Polul Nord, acolo unde, la acea vreme, era mai cald cu 20 de grade decât în România, de exemplu.

Specialiştilor le e greu să aprecieze dacă temperaturile record se datorează activităţilor poluante ale oamenilor sau datorită fluctuaţiilor naturale de temperatură, întrucât nu există suficiente staţii meteo în regiunea arctică.

5/5 - (2 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Claudia DUȚĂ
Mai multe Mediu
Comentarii închise.

Recomandări

Lansare de carte:
„Visul Măriei Sale”
de Andrei Breabăn

Scriitorul  și jurnalistul  Andrei Breabăn dăruiește cititorilor iubitori de lectură un no…