Acasă Mediu Temperaturi record în Australia

Temperaturi record în Australia

Temperaturile din Sydney înregistrează pentru astăzi cea mai fierbinte zi din 1939, când mercurul a atins 47,3 grade Celsius.

Australia a emis avertismente severe de incendiu pentru zona din jurul orașului Sydney și a interzis total focul în zonă.

Cea mai fierbinte zi înregistrată în Sydeney a fost de la 47,8 grade Celsius, în anul 1939.

Persoanele fără adăpost au fost transferate la spital pentru a li se oferi tratament sau în alte locații unde pot fi ferite de temperaturile ridicate.

Aproximativ 7.000 de proprietăți din New South Wales au rămas fără electricitate, parțial din cauza căldurii, a relatat Sydney Morning Herald.

Jucătorii care participă la turneul internațional de tenis de la Sydney au fost forțați de căldura ridicată să amâne ora competiției.

Kristina Mladenovic din Franța și-a cerut scuze după ce s-a retras la jumătatea meciului cu Ellen Perez din Australia, din cauza căldurii.

„43 de grade sunt oficial, dar pe teren erau 50 de grade când a început meciul”, a spus Mladenovic pe Twitter, adăugând: „Îmi pare rău pentru fani, cred că este pentru prima dată în cariera mea când am plecat de la un meci”.

Jurnalistul Jamie Pandaram a scris pe Twitter că din cauza căldurii nu a putut să-și facă munca. Interdicțiile de incendiu care au loc în zona orașului Sydney au fost impuse pentru a reduce riscul de incendii care sunt frecvente în timpul vremii aride din Australia.

Mai multe incendii au fost deja înregistrate sâmbătă, și o serie de proprietăți au fost distruse în statele Victoria și Australia de Sud.

În septembrie 2017, australienii au fost avertizați să se pregătească pentru un sezon cu incendii de vegetație după una dintre cele mai uscate ierni înregistrate.

Prognoza de luni pentru Sydney, este de  vreme mai caldă și ploaie mai târziu în cursul zilei.

 

5/5 - (11 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Claudia DUȚĂ
Mai multe Mediu
Comentarii închise.

Recomandări

Lansare de carte:
„Visul Măriei Sale”
de Andrei Breabăn

Scriitorul  și jurnalistul  Andrei Breabăn dăruiește cititorilor iubitori de lectură un no…