Acasă Intern După inflaţia record INS trece în subordinea premierului

După inflaţia record INS trece în subordinea premierului

Guvernul va adopta, joi, o hotărâre care prevede trecerea INS din ”subordinea Guvernului şi în coordonarea secretarului general al Guvernului” în ”subordinea Guvernului şi în coordonarea prim-ministrului, prin Secretariatul General al Guvernului”, măsură aprobată prin OUG la începutul anului 2017.

”Având în vedere O.U.G nr. 1/2017 pentru stabilirea unor măsuri în domeniul administraţiei publice centrale şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative care modifică articolul 1 din O.U.G nr. 40/2016, se impune modificarea art. 1 alin. (1) din H.G. nr. 957/2005 privind organizarea şi funcţionarea Institutului Naţional de Statistică, în sensul că Institutul Naţional de Statistică se organizează şi funcţionează în subordinea Guvernului şi în coordonarea Prim-Ministrului, prin Secretariatul General al Guvernului”, se arată în nota de fundamentare a proiectului de hotărâre de Guvern.

Măsura este cuprinsă în prevederile OUG 1/2017, care prevede că printre instituţiile publice şi organele de specialitate ale administraţiei publice centrale a căror activitate este coordonată de prim-ministru se află şi Institutul Naţional de Statistică.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu, a precizat, joi, după şedinţa Executivului, că modificările din HG referitoare la INS nu vizează trecerea institutului în subordinea premierului, lucru deja prevăzut, ci armonizarea legislaţiei şi actualizarea cărţii funciare.

”Aş face o corectură – nu putem spune că trece în subordinea premierului. În legislaţie Institutul Naţional de Statistică era în coordonarea premierului şi înainte. Ce se întâmplat prin această modificare? Sunt două aspecte. În primul rând este vorba despre o armonizare legislativă, adică se pune în acord hotărârea de guvern privitoare la INS cu OUG 1/2017. În al doilea rând, este vorba despre o actualizare a cărţii funciare”, a precizat purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu.

5/5 - (3 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Daciana ROIBU
Mai multe Intern
Comentarii închise.

Recomandări

Cea mai veche pictură rupestră este de acum 45.500 de ani

Arheologii a descoperit cea mai veche pictură rupestră cunoscută până în prezent în lume: …