Acasă Extern Australia şi-a anunţat susţinerea pentru Juan Guaido

Australia şi-a anunţat susţinerea pentru Juan Guaido

Administraţia de la Canberra s-a alăturat luni ţărilor care îl susţin pe Juan Guaido, liderul opoziţiei democrate, în funcţia de preşedinte interimar al Venezuelei până la organizarea unor noi alegeri prezidenţiale, relatează Euronews.

Preşedintele Nicolas Maduro, în vârstă de 56 de ani, se confruntă cu o criză politică după ce Juan Guaido s-a autoproclamat preşedinte interimar.

„Australia îl recunoaşte şi îl susţine pe preşedintele Ansamblului Naţional, Juan Guaido, în funcţia de preşedinte interimar, conform cu Constituţia în vigoare a Venezuelei, până la organizarea unor noi alegeri”, a declarat Marise Payne, ministrul de Externe al Australiei.

„Dorim ca toate părţile implicate să lucreze în mod constructiv pentru rezolvarea situaţiei şi reîntoarcerea la democraţie, prin respectarea legilor şi a drepturilor omului”, a adăugat ministrul australian.

Statele Unite, Canada şi majoritatea statelor din America Latină şi-au manifestat susţinerea pentru Guaido.

Preşedintele Nicolas Maduro a fost susţinut sâmbătă, în cadrul unei întâlniri a Consiliului de Securitate ONU, de către China şi Rusia.

Maduro a respins apelurile făcute de Statele Unite, Canada, statele din America Latină şi din Uniunea Europeană pentru organizarea unor noi alegeri.

5/5 - (1 vote)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Daciana ROIBU
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Cea mai veche pictură rupestră este de acum 45.500 de ani

Arheologii a descoperit cea mai veche pictură rupestră cunoscută până în prezent în lume: …