Acasă Diverse Record de studenții străini care aplică în Marea Britanie

Record de studenții străini care aplică în Marea Britanie

Numărul de studenți străini care se adresează universităților britanice pentru  înscrierea din acest  a atins un nivel record, în ciuda avertismentelor cu privire la impactul  Brexit asupra învățământului superior, arată cifrele britanice oficiale.

Peste 100.000 de candidați din Uniunea Europeană și din spațiul extra european solicită înscrierea în anul universitar 2018-2019, potrivit datelor oficiale.

Marea Britanie se confruntă cu o scădere cu 2,5% a tinerilor în vârstă de 18 ani față de anul trecut, ceea ce a dus la o creștere a ofertelor pentru candidații străini.

Cifrele de la Serviciul de Admitere în Universități și Colegii (UCAS) au arătat că ratele de aplicare a studenților străini au atins un nivel record, în creștere 37,1%.

După scăderea de anul trecut a cererilor depuse de studenții europeni în urma referendumului Brexit și a nesiguranței cu privire la finanțare, universitățile britanice au raportat o creșterea numărului de cereri primite până în luna ianuarie, termenul limită de înscriere.

Temerile cu privire la scăderea numărului de studenți care ar aplica după referendumul Brexit au fost spulberate, datele UCAS indică un număr tot mai mare de cereri din țări precum China și India.

Numărul cererilor din China a crescut cu peste 2.000, o creștere de 20% față de anul 2017, potrivit statisticilor.

O creștere sporită a cererilor s-a înregistrat în rândul aplicanților din Mexic, mai mare cu 52% față de anul precedent. Declarațiile președintelui Donald Trump au făcut ca SUA să fie o destinație mai puțin atractivă pentru studenții internaționali.

 

5/5 - (17 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Victor MAIER
Mai multe Diverse
Comentarii închise.

Recomandări

ICR Tel Aviv: „Israelul și Algoritmul Holocaustului”, invitat prof. dr. neurolog Jean Jacques Askenasy

Institutul Cultural Român de la Tel Aviv, în colaborare cu Editura Saga din Israel, organi…