Acasă Extern Haga: Fostul premier libanez Hariri a fost ucis într-un atac terorist

Haga: Fostul premier libanez Hariri a fost ucis într-un atac terorist

Judecătorii de la Haga au decis că bomba din 2005 care l-a ucis pe fostul prim-ministru libanez Rafik Hariri a fost un act terorist.

Probele prezentate de procurori „ar putea” conduce la condamnarea a patru suspecți. Aceasta înseamnă că avocații celor patru, care rămân în libertate și sunt judecați în absență, trebuie să-și prezinte apărarea.

Avocatul unuia dintre suspecți, Hussein Hassan Oneissi, a cerut achitarea spunând că toate dovezile împotriva clientului săi sunt circumstanțiale.

Dar judecătorul Janet Nosworthy a spus că dovezile, inclusiv înregistrările telefonului mobil prezentate de procurori, au arătat că Oneissi a fost implicat în încercare de a face acuzații privind atacul  asupra unui grup terorist fictiv. De asemenea, Oneissi știa de pregătirea atacului.

„Instanța are dovezi suficiente pentru a-l condamna pe Oneissi de implicare în atacul asupra premierului Hariri”, a spus judecătoare.

Instanța a dispus un nou termen pentru joi, 8 martie, la care să fie prezenți toți avocații apărării.

Judecătorii au subliniat că nu au pus concluziile pentru niciunul dintre suspecți doar că au probe pentru a arăta că a fost un act terorist.

Avocații apărării pentru ceilalți suspecți, Salim Jamil Ayyash, Hassan Habib Merhi și Assad Hassan Sabra, nu au cerut achitarea pentru clienții lor.

În altă ordine de idei, președintele completului David Re a spus că atacul, care l-a ucis pe Hariri și pe alte 21 de persoane, a fost un act terorist destinat să semene frică în rândul poporului libanez și nu putea fi realizat decât de un grup sofisticat, după o perioadă lungă de elaborare.

 

5/5 - (5 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Iris DĂIAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Joe Biden organizează Summit-ul Democrației  care va marca ruptura definitivă de China și Rusia

Preşedintele Joe Biden a invitat 110 ţări la Summitul Democrației, un eveniment virtual de…