Acasă Intern DIICOT anchetează defrișările ilegale. Fostul ministru Ioan Deneș este audiat de procurori

DIICOT anchetează defrișările ilegale. Fostul ministru Ioan Deneș este audiat de procurori

Fostul ministru Ioan Deneș a fost audiat de procurorii DIICOT în calitate de martor într-un dosar legat de Inventarul Fondului Forestier, anunță Antena3.

Procedura de infringement pentru țara noastră a fost activată de Comisia Europeană din cauza legislației defectuoase care nu permite gestionarea și verificarea de către autoritățile române a cantităților mari de lemne tăiate ilegal din pădurile României.

„În cazul României, autoritățile naționale nu au fost în măsură să verifice efectiv operatorii și să aplice sancțiuni corespunzătoare. Inconsecvențele din legislația națională nu permit autorităților române să verifice cantități mari de lemn recoltat ilegal. În plus, Comisia a constatat că autoritățile române gestionează pădurile, inclusiv prin autorizarea exploatării forestiere, fără a evalua în prealabil impactul asupra habitatelor protejate, după cum se prevede în Directiva Habitate și în Directiva privind evaluarea strategică de mediu”, au transmis reprezentanții Comisiei Europene, printr-un comunicat de presă.

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Adela BOTOȘ
Mai multe Intern
Comentarii închise.

Recomandări

Palatul Cotroceni: Întâlnire Klaus Iohannis – Ursula von der Leyen

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a fost primită, luni, la Palatul Cot…