Acasă Tehnologie FBI: Arestări în „internetul întunecat” pentru tranzacţii ilegale

FBI: Arestări în „internetul întunecat” pentru tranzacţii ilegale

Doi israelieni au fost arestaţi, fiind suspectaţi de crearea unui site de internet „întunecat” care era folosit pentru a cumpăra arme, droguri şi carduri de credit furate, a declarat marţi poliţia israeliană, relatează Reuters.

Suspecţii, la vârsta de 30 de ani, au fost arestaţi în timpul unei investigaţii comune cu FBI şi unitatea de crimă cibernetică din Israel. Alte arestări au fost făcute în Franţa, Germania, Olanda şi Brazilia.

„Suspecţii au fost arestaţi după înfiinţarea unui site internet care era în «întuneric»”, a transmis poliţia într-un comunicat.

„Site-ul întunecat de internet a fost folosit pentru activităţi ilegale şi infracţiuni. Site-ul a fost activ pentru o perioadă lungă de timp şi tranzacţii de milioane de dolari au fost făcute de pe site„, se mai arată în comunicat.

Poliţiştii au declarat că site-ul a ghidat utilizatorii către alte site-uri folosite pentru activităţi ilegale şi infracţiuni care au fost investigate.

„Site-urile au lucrat împreună acoperind reciproc şi comercializând acţiuni şi tranzacţii ilegale”, a anunţat poliţia, adăugând că tranzacţiile au fost efectuate folosind Bitcoin.

Cei doi suspecţi israelieni urmează să se prezinte în faţa unui tribunal din Tel Aviv, dar nu s-au dat detalii suplimentare.

Trei cetăţeni germani acuzaţi că au condus unul dintre cele mai mari site-uri întunecate din lume pentru vânzarea de droguri şi contrabandă cu diverse produse au fost arestaţi săptămâna trecută şi acuzaţi în două ţări în urma unei investigaţii care a durat timp de doi ani.

Un al patrulea om care ar fi acţionat ca moderator şi promotor al site-ului a fost reţinut în Brazilia.

5/5 - (3 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Adela BOTOȘ
Mai multe Tehnologie
Comentarii închise.

Recomandări

Palatul Cotroceni: Întâlnire Klaus Iohannis – Ursula von der Leyen

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a fost primită, luni, la Palatul Cot…