Acasă Economie Opt bănci țin România în SUB-DEZVOLTARE economică: Mugur Isărescu audiat în Parlament

Opt bănci țin România în SUB-DEZVOLTARE economică: Mugur Isărescu audiat în Parlament

Președintele comisiei economice din Senat, Daniel Zamfir, a anunțat într-o postare pe Facebook  că l-a invitat guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, să dea explicații, după ce Banca Națională a recunoscut faptul că opt bănci străine care operează în România au acționat concertat pentru a ține România în sub-dezvoltare economică.

În postarea de pe site-ul de socializare denumit CINEVA VA TREBUI SĂ RĂSPUNDĂ, Daniel Zamfir pune două întrebări:

  1. A fost sau nu înțelegere de tip cartel între cele opt bănci? În orice variantă, seamănă a subminare a economiei naționale!
  2. 2.BNR a constatat acest lucru abia acum? Această strategie e doar de un an? De ce nu a intervenit până acum?

Concluzia președintelui comisiei economice din Senat este că, dacă BNR nu a ştiut până acum, consiliul de conducere trebuie demis, iar dacă s-a ştiut, situaţia este mai gravă.

În replică, Dan Suciu, purtător de cuvânt BNR, a declarat pentru Realitatea TV că acuzaţiile senatorului Daniel Zamfir nu au o bază serioasă.

„Domnul Zamfir a citit un articol de opinie într-un ziar și pe baza acelui articol încearcă să dezvolte o teorie fantezistă. Eu îl rog, cu respect, să pună mâna să citească raportul de stabilitate financiară, pentru că articolul pe care-l invocă, cel puţin asta e părerea mea,  este o opinie personală a unui ziarist mai mult sau mai puțin inspirat. Așadar să pună mâna să citească raportul pentru că îl primește la parlament, e pus pe site. Orice speculație de genul ăsta, e absolut hazardată”, a comentat Dan Suciu.

Guvernatorul Mugur Isărescu este aşteptat, marți la ora 12.30, la Comisia economică a Senatului!”, pentru o discuţie pe marginea raportului şi a acuzaţiilor lansate de senatorul Daniel Zamfir.

5/5 - (3 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Maria SECĂREȘ
Mai multe Economie
Comentarii închise.

Recomandări

A murit Mikis Theodorakis, compozitorul coloanei sonore din filmul ”Zorba Grecul”

Marele compozitor grec Mikis Theodorakis a încetat din viaţă la vârsta de 96 de ani la Ate…