Acasă Extern Fostul preşedinte brazilian Lula da Silva, eliberat după 12 ani de arest pentru fapte de corupţie

Fostul preşedinte brazilian Lula da Silva, eliberat după 12 ani de arest pentru fapte de corupţie

Fostul preşedinte al Braziliei, Luiz Inácio Lula da Silva, a fost eliberat din închisoare după săvârşirea unui an jumătate de arest în cadrul unei sentinţe de 12 ani pentru fapte de corupţie şi spălare de bani, ca urmare a deciziei Curţii Supreme de la Brasilia, relatează cotidianul The Guardian.

Decizia Curţii Supreme Federale de la Brasilia a declanşat valuri de mulţumire în rândul susţinătorilor fostului preşedinte şi de contestare publică din partea susţinătorilor actualului preşedinte Jail Bolsonaro.

Fostul şef de stat brazilian a fost aşteptat de susţinătorii acestuia purtând veste roşii inscripţionate cu faţa oficialului pe ele, în faţa sediului poliţiei federale din Curitiba, unde s-a aflat în arest pentru o perioadă de 580 de zile.

Lula a mulţumit, în cadrul unui discurs la ieşirea din arest, militanţilor din partid care au protestat, de-a lungul perioadei de arest, împotriva deciziei autorităţilor

5/5 - (2 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Alina VĂLEAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Herbert Kickl: „De astăzi, Austria este o dictatură”. Protest masiv la Viena împotriva măsurilor COVID și a vaccinării obligatorii 

Zeci de mii de oameni, mulți dintre ei susținători de extremă dreapta, au protestat sâmbăt…