Acasă Diverse Un cuplu terorist s-a cunoscut pe un site matrimonial

Un cuplu terorist s-a cunoscut pe un site matrimonial

Un cuplu terorist a fost condamant în Mare Britanie la ani grei de închisoare.

Munir Mohammed, solicitant de azil în Regatul Unit, a fost condamnat joi la închisoare pe viaţă, din care va executa minimum 14 ani, iar Rowaida El Hassan. la 12 ani de închisoare, pentru intenţia de a comite un atentat terorist, informează DPA.

Cei doi s-au cunoscut prin intermediul unui site matrimonial pentru musulmani. Mohammed, de 36 de ani, stabilit în oraşul Derby, şi farmacista El Hassan, de 32 de ani, au luat legătura în martie 2016, prin site-ul de internet singlemuslim.com.

Tribunalul din Londra a stabilit că femeia i-a trimis bărbatului prin mesageria online WhatsApp mesaje cu linkuri către site-uri care explicau cum se produce ricinul, o toxină letală. La rândul lui, el i-a trimis  înregistrări video explicite cu membri ai organizaţiei ISIS care participau la uciderea unor prizonieri prin decapitare, împuşcare sau cu ajutorul explozivilor.

Potrivit procuraturii, cei doi au fost „evident atraşi unul de altul prin sprijinul pentru ideologia violentă a ISIS şi pentru intoleranţa jihadistă faţă de cei care nu sunt de acord cu viziunea lor”.

Cei doi „au plănuit să ucidă şi să rănească oameni nevinovaţi din Marea Britanie şi aveau starea de spirit, metodologia şi aproape toate materialele necesare pentru ca Mohammed să comită un atentat”, a declarat procuroarea Sue Hemming, după pronunţarea sentinţei.

5/5 - (13 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Cătălin RUS
Mai multe Diverse
Comentarii închise.

Recomandări

Un militar rus și-a sacrificat viața apărând cu propriul trup o mamă și fiică de tirul de mortiere tras de Nazi Azov

În Mariupol, un soldat rus, căruia încă nu i s-a aflat numele,  și-a pierdut viața în timp…