Acasă Extern Erdogan l-a numit „terorist” pe Netanyahu

Erdogan l-a numit „terorist” pe Netanyahu

Președintele turc Tayyip Erdogan l-a numit pe omologul său israelian Benjamin Netanyahu „terorist”, duminică, escaladând un schimb de insulte care a început după ce a criticat reacția militară a Israelului la o demonstrație palestiniană la granița cu Gaza.

Israelul s-a apărat cu privire la uciderea a 15 palestinieni în timpul demonstrațiilor de vineri, Netanyahu a scris pe Twitter că armata israeliană „nu-i va tolera pe cei care au bombardat populația civil fără discriminare ani de zile”, referindu-se la Turcia.

Erdogan le-a spus duminică susținătorilor: „Nu ne e rușine de invadatori, Netanyahu. Sunteți un invadator și acum sunteți prezenți în acele ținuturi ca invadatori. În același timp, sunteți terorist. ”

Într-un alt discurs Erdogan a spus: „Sunteți un stat terorist. Se știe ce ați făcut în Gaza și ce ați făcut în Ierusalim. În lume nu aveți pe nimeni care să vă placă. ”

Într-o postare ulterioară pe Twitter, Netanyahu a spus: „Erdogan nu este obișnuit să i se răspundă, ar trebui să se obișnuiască cu asta. Cel care ocupă nordul Ciprului, care încalcă teritoriul kurd masacrând civilii din Afrin, nu ne poate ține predici despre valori morale „.

Ministrul israelian al apărării a respins cererile de anchetă privind evenimentele de vineri.

Hamas, grupul palestinian dominant în Gaza, considerat organizație teroristă de statele civilizate, a declarat că cinci dintre cei morți au fost membri ai armatei sale.

Israelul a spus că opt dintre cei 15 aparțin Hamas, desemnată grupare teroristă de Israel și de Occident, iar alți doi aparțin altor facțiuni paramilitare palestiniene.

5/5 - (8 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Victor MAIER
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

ICR Tel Aviv: „Israelul și Algoritmul Holocaustului”, invitat prof. dr. neurolog Jean Jacques Askenasy

Institutul Cultural Român de la Tel Aviv, în colaborare cu Editura Saga din Israel, organi…