Acasă Extern LOVITURĂ pentru Erdogan: Comisia Electorală a respins cererea de renumărare a voturilor

LOVITURĂ pentru Erdogan: Comisia Electorală a respins cererea de renumărare a voturilor

Comisia Electorală din Turcia (YSK) a respins o cerere făcută de partidul preşedintelui turc Tayyip Erdogan, Dreptate şi Dezvoltare (AKP), privind renumărarea tuturor voturilor din 31 de districte din Istanbul, a informat marţi un membru al comisiei, relatează agenţia Reuters.

Erdogan a afirmat luni că alegerile locale au fost afectate la secţiile de votare din Istanbul. Partidul său a contestat deja rezultatele în 31 de districte.

Reprezentantul AKP în Comisia Electorală, Recep Ozel, a declarat pentru reporteri că membrii comisiei au fost de acord doar cu renumărarea a 51 de urne de vot din, 21 de districte ale oraşului.

Vicepreşedintele AKP, Ali Ihsan Yavuz, a declarat că partidul său va contesta decizia Comiei Electorale.

„Este de neconceput ca o astfel de decizie să fie luată când există atâtea probleme. Vom apela din nou la YSK prin contestarea deciziei”, a declarat acesta într-un mesaj postat pe Twitter.

AKP a cerut de asemenea anularea rezultatului din districtul Buyukcekmece, însă YSK nu a luat nicio decizie în acest sens, a adăugat Ozel.

Poliţia din Istanbul a demarat, marţi dimineaţa, verificare alegătorilor înregistraţi în Buyukcekmece, pentru a vedea dacă sunt cu adevărat rezidenţi ai districtului, a informat un purtător de cuvânt. Acesta a adăugat că nu există o cercetare penală.

După renumărarea a 70% din voturi, diferența dintre Ekrem Imamoglu, candidatul Partidului Republican al Poporului (centru-stânga, secular, CHP), principala formaţiune de opoziţie, și candidatul AKP, s-a redus de la 25.000 de voturi la 16.000 de voturi.

5/5 - (3 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Alina VĂLEAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Herbert Kickl: „De astăzi, Austria este o dictatură”. Protest masiv la Viena împotriva măsurilor COVID și a vaccinării obligatorii 

Zeci de mii de oameni, mulți dintre ei susținători de extremă dreapta, au protestat sâmbăt…