Acasă Extern Partidul preşedintelui Erdogan nu știe să piardă

Partidul preşedintelui Erdogan nu știe să piardă

Un oficial din cadrul Partidului Dreptate şi Dezvoltare (AKP), formaţiune condusă de preşedintele turc Tayyip Erdogan, a declarat că există „numeroase” dovezi care arată nereguli produse în cursul alegerilor locale şi este evident că aceste nereguli au afectat rezultatul scrutinului de la Istanbul.

Aceste afirmații sunt făcute în contextul unei realități pe care toată lumea o cunoaște: în Turcia, cine i se opune lui Erdogan ajunge în pușcărie.

Partidul Dreptate şi Dezvoltare (AKP), aflat la guvernare de 17 ani, a suferit câteva înfrângeri usturătoare în urma alegerilor locale desfăşurate duminică în Turcia, pierzând controlul asupra mai multor oraşe majore, inclusiv Ankara, şi probabil Istanbul.

În cursa pentru Primăria oraşului Istanbul, Ekrem Imamoglu, candidatul Partidul Republican al Poporului (centru-stânga, secular, CHP), principala formaţiune de opoziţie, are cu aproximativ 28.000 de voturi mai multe decât candidatul AKP, fostul premier Binali Yildirim.

Recep Erdogan a fost primar al oraşului Istanbul timp de mai mulţi ani, înainte de a ajunge premier şi apoi preşedinte.

„Unele dintre buletinele de vot pentru Binali Yıldırım au fost înregistrate în mod eronat ca şi cum ar fi fost pentru pentru candidatul CHP, Imamoğlu. Există nereguli grave care ar putea schimba rezultatele alegerilor şi Partidul AK este gata să le dovedească pe toate”, a declarat Bayram Şenocak, liderul organizaţiei locale a AKP din provincia Istanbul.

AKP a anunţat că va contesta rezultatele obţinute la Istanbul, Ankara şi o serie de alte localităţi, susţinând că au fost depistate o serie de nereguli.

Probabil, ”sultanul” Erdogan a pregătit, deja, celule pentru membrii opoziției.

5/5 - (5 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Victor MAIER
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Arhiepiscopul Carlo Maria Viganò – apel pentru formarea unei alianțe antiglobaliste la nivelul întregii lumi împotriva ”Marii Resetări Mondiale”

Arhiepiscopul Carlo Maria Viganò, un veritabil avertizor de integritate al Sf. Scaun și ad…