Acasă Intern Un deputat PSD anunţă SUSPENDAREA preşedintelui Iohannis timp de 7 zile

Un deputat PSD anunţă SUSPENDAREA preşedintelui Iohannis timp de 7 zile

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a declarat că va propune, în Comitetul Executiv al partidului, suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis pentru o perioadă de 7 zile pentru ca, în acel interval, cel care deţine interimar funcţia să semneze pentru numirea miniştrilor, anunță Mediafax.

„Dacă mă invită în Comitetul Executiv o să propun acest lucru (suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis – n.r.). Trebuia suspendat de vreo 2 ani de zile. Deci un preşedinte care nu respectă Constituţia României şi îşi bate joc şi de Constituţie şi de Parlament şi, în general, de ce hotăresc cetăţenii într-un anumit moment, că îi place că nu îi place aceasta este hotărârea poporului român. În momentul în care dânsul refuză nejustificat anumite chestiuni sau în interesul propriu, cum a fost cu procurorul general sau numirea şefei de la DNA, sigur că atunci, conform Constituţiei trebuie să iei o decizie. Şi atunci eu voi propune suspendarea, cu un termen de 7 zile, am zis eu că este un termen rezonabil, în care cel care se duce şi îl înlocuieşte să poată să facă ceea ce ar fi trebuit să facă dânsul conform Constituţiei”, a afirmat Cătălin Rădulescu, duminică pentru MEDIAFAX.

Cătălin Rădulescu a adăugat că în orice ţară europeană civilizată toată lumea ar fi râs de Klaus Iohannis din cauza scrisorii în care i-a transmis premierul Viorica Dăncilă că i-a refuzat pe miniştri Olguţa Vasilescu şi Mircea Drăghici, la Dezvoltare şi Transporturi, pentru că documentaţia este incompletă.

„Eu cred că în orice ţară europeană civilizată lumea ar fi râs toată media de el. Cum poţi să spui? Şi acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu procurorul general şi cu numirea şefei DNA, Tot aceleaşi criterii şi prostii pe care le spune? Mai ales că preşedintele acesta consideră ţara aceasta ca pe a şaptea casă a dânsului, ca pe moşia dânsului personală. Nu are nicio treabă cu Constituţia”, a explicat Rădulescu.

Chestionat ce părere are despre faptul că unii social-democraţi susţin că o suspendare i-ar creşte cota electorală preşedintelui Iohannis, Cătălin Rădulescu a spus că demersul suspendării va fi dezbătut în partid şi apoi decis în CEx al PSD.

„În condiţia în care suspendarea aceasta ar fi foarte lungă şi atunci dânsul s-ar victimiza. Că de fapt aceasta e ideea principală că vezi Doamne Iohannis care stă cum stă, adică prost în imaginea populaţiei şi a poporului român, ar câştiga ceea ce îi lipseşte acum. Acestea sunt ideile unor colegi de ai mei de partid. Sigur că trebuie făcută o dezbatere în cadrul partidului, normală, firească, să vedem ideile unora, ideile celorlalţi, logica de rigoare a fiecărei idei şi după aceea în Comitetul Executiv să decidă care dintre idei e mai bună”, a conchis deputatul PSD.

Propunerea social-democratului vine în contextul în care Klaus Iohannis i-a transmis, joi, premierului Viorica Dăncilă o scrisoare în care explică de ce a refuzat numirile, precizând că documentaţia care însoţeşte propunerile de numire a Olguţei Vasilescu şi Mircea Drăghici la Dezvoltare şi Transporturi este incompletă.

Potrivit președintelui Iohannis, legea prevede un regim juridic diferit pentru membrii Parlamentului şi pentru membrii Guvernului atât în ceea ce priveşte incompatibilităţile, cât şi în ceea ce priveşte condiţiile de exercitare a celor două funcţii de demnitate publică, numai persoana în cauză putând să declare pe propria răspundere că nu se află în unul dintre cazurile de incompatibilitate prevăzute de lege.

5/5 - (3 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Denisa ORBAN
Mai multe Intern
Comentarii închise.

Recomandări

Noua tulpină de COVID se transmite mai ușor și are un grad de mortalitate crescut

Premierul Boris Johnson a atenționat vineri seara că noua tulpină a COVID-19  este mult ma…