Acasă Intern Președintele Iohannis a înaintat în grad 13 generali SIE și 11 generali SRI

Președintele Iohannis a înaintat în grad 13 generali SIE și 11 generali SRI

După ce a obținut al doilea mandat la președinția țării, Klaus Iohannis a înaintat în grad 13 generali SIE și 11 generali SRI, acordând distincții și altor generali din ambele structuri. Deciziile au fost publicate joi în Monitorul Oficial.

Dintre aceștia, este public doar numele generalului Răzvan Ionescu, prim-adjunctul SRI, care l-a înlocuit pe Florian Coldea. Ceilalți generali sunt trecuți la secret, numele lor făcând parte din categoria informațiilor clasificate.

Înaintările în grad s-au făcut la propunerea șefilor SIE, respectiv SRI, potrivit decretelor publicate în Monitorul Oficial.

Răzvan Ionescu (47 de ani), prim-adjunct al directorului SRI, a fost înaintat la gradul de general-locotenent cu trei stele, având peste 20 de ani vechime în munca operativă de informații, conform paginii web a SRI.

Ceilalți generali SRI și SIE nu apar cu numele în Monitorul Oficial, datele despre aceștia fiind trecute într-o anexă secretă: 13 generali SIE și 10 SRI.

În Monitorului Oficial se mai arată că președintele Klaus Iohannis a acordat joi o serie de ordine și medalii unor generali SRI și SIE.

5/5 - (5 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Paul MOLDOVAN
Mai multe Intern
Comentarii închise.

Recomandări

EUROPA: Proteste în masă împotriva blocajelor și vaccinurilor COVID la Praga, Viena, Roma, urmează Elveția și Croația

Mii de protestatari s-au adunat sâmbătă la Viena, după ce guvernul austriac a anunțat un b…