Acasă Diverse Bangladesh: ONG-iștii au fost eliberați

Bangladesh: ONG-iștii au fost eliberați

Poliția Bangladesh a eliberat toți ONG-iștii străini care au fost reținuți lângă orașul Cox’s Bazar pentru că nu au prezentat pașapoarte de acces, vize sau permise de muncă, a declarat un oficial de poliție sâmbătă.

Batalionul de Acțiune Rapidă (RAB), forța de elită a poliției din Bangladesh, a reținut, vineri, 11 persoane care lucrau pentru diferite organizații neguvernamentale (ONG-uri) și le-a predat poliției locale.

Mohammad Abul Khair, ofițerul de la secția de poliție din sub-cartierul Ukhiya, în apropiere de Bazar-ul lui Cox, a declarat că doi dintre lucrătorii umanitari provin din Marea Britanie, doi din Italia și câte unul din Turcia, Olanda, Norvegia , Belgia, Brazilia, Coreea și Kenya.

„Toți mergeau cu propriile autovehicule la tabăra de refugiați Rohingyas de la Cox’s Bazar, dar nu au prezentat pașaportul de acces, viza sau permisul de muncă”, a declarat Khair pentru Reuters.

„Toți au fost eliberați mai târziu după ce au dat un angajament scris că în viitor nu vor vizita tabăra fără  pașaport de acces sau o viză valabilă”, a adăugat Khair.

Aproape 700.000 de Rohingyas au fugit din statul Rakhine din Myanmar și au trecut în Bangladesh în luna  august, când atacurile asupra unor posturi de poliție ale insurgenților au declanșat o represiune militară despre care Națiunile Unite a spus că este o epurare etnică.

5/5 - (7 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Sofia FEIER
Mai multe Diverse
Comentarii închise.

Recomandări

Olanda: Proteste viloente împortiva măsurilor COVID – zeci de persoane arestate și șapte persoane rănite

Poliția olandeză a deschis focul asupra protestatarilor care au participat la revoltele ca…