Acasă Extern Berlusconi: „600.000 de migranți fără drept de ședere în Italia”

Berlusconi: „600.000 de migranți fără drept de ședere în Italia”

Problema migrației a devenit un subiect fierbinte pentru politicienii italieni înaintea alegerilor parlamentare din luna martie, deoarece tensiunile din țară au crescut după ce un radical italian, cu viziuni extremă de dreaptă, a împușcat sâmbătă șase imigranți africani.

Fostul premier italian, Silvio Berlusconi, a declarat într-un interviu televizat duminică că imigrația este o „bomba socială gata să explodeze în Italia”, adăugând că atacul armat care s-a petrecut recent reprezintă o „problemă de securitate”.

Politicianul în vârstă de 81 de ani a declarat că va deporta 600.000 de imigranți ilegali din țară,  în cazul în care coaliția de centru-dreapta va câștiga majoritatea parlamentară în alegerile electorale din 4 martie.

„Imigrația a devenit o problemă urgentă, deoarece, după ani de guvernare de stânga, există 600.000 de migranți care nu au drept de ședere în Italia”, a spus Berlusconi. „Considerăm că este o prioritate absolută de a recâștiga controlul asupra situației”.

Deși Berlusconi nu poate candida, poate influența situația politică din țară, mai ales dacă coaliția partidului său, Fortza Italia, primește suficiente voturi a intra la guvernare. Partidul Forza Italia a lui Berlusconi este în alianță cu două partide de dreapta, Liga Nordică și Frații Italiei.

„Când vom fi în guvern vom investi multe resurse în securitate”, a spus fostul premier. „Ostașii noștri vor patrula pe străzi alături de ofițerii de poliție”, a adăugat el.

Sâmbătă, un bărbat înarmat a deschis focul, în orașul italian Macerata, împotriva a cinci bărbați și a unei femei, toți migranții africani. Toți cei cinci au fost răniți.

Italia se confruntă, în ultimii ani, cu un flux imens de imigranți, majoritatea venind din Marea Mediterană în barci ale contrabandiștilor.

5/5 - (8 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Claudia DUȚĂ
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Lansare de carte:
„Visul Măriei Sale”
de Andrei Breabăn

Scriitorul  și jurnalistul  Andrei Breabăn dăruiește cititorilor iubitori de lectură un no…