Acasă Extern Ce vor rușii de la Putin?

Ce vor rușii de la Putin?

Sondajul indică încrederea absolută a rușilor în Putin și  în politicile sale.

Majoritatea rușilor vor ca președintele Vladimir Putin să rămână în funcție, în timp ce unii vor să sprijine orice succesor susținut de Putin, arată un sondaj de opinie publicat astăzi.

Potrivit sondajului realizat de Centrul Levada din Moscova în perioada 18-22 august, 60% dintre cei 1.600 de ruși chestionați în 48 de regiuni au declarat că, în cazul în care duminică ar avea loc alegeri prezidențiale, vor vota pentru ca Vladimir Putin să rămână președinte.

Sondajul a arătat că 67% dintre respondenți au răspuns pozitiv la întrebarea „Doriți ca Putin să conducă Rusia după 2018?”. Doar 18% dintre respondenți au fost pregătiți să susțină un candidat imaginar la prezidențiale, dacă acesta ar fi susținit de Putin.

Sondajul indică încrederea absolută a rușilor în Putin și politicile sale, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov.

Rusia va organiza alegeri prezidențiale pe 18 martie 2018. În anul 2012, Rusia și-a extins mandatul prezidențial de la patru ani la șase ani. Vladimir Putin nu a anunțat încă dacă va candida pentru un nou mandat.

Foto: Agerpres – AP

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Victor MAIER
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

ICR Tel Aviv: „Israelul și Algoritmul Holocaustului”, invitat prof. dr. neurolog Jean Jacques Askenasy

Institutul Cultural Român de la Tel Aviv, în colaborare cu Editura Saga din Israel, organi…