Acasă Economie China va importa mai multe bunuri şi servicii din SUA

China va importa mai multe bunuri şi servicii din SUA

China a fost de acord să-şi mărească importul de bunuri şi servicii din Statele Unite, însă acordul încheiat nu menţionează obiectivul de reducere a deficitului stabilit de Casa Albă, de 200 miliarde de de dolari, informează Reuters.

În cursul unei prime runde de discuţii la Beijing, Washingtonul a cerut Chinei să-şi reducă excedentul comercial cu 200 de miliarde de dolari – o valoare pe care majoritatea economiştilor o consideră imposibil de atins deoarece ar necesita o schimbare masivă în compoziţia comerţului dintre cele două ţări.

Washington şi Beijing au convenit că vor continua să discute despre măsurile prin care China va importa mai multe produse energetice şi agricole din Statele Unite pentru a acoperi deficitul comercial anual de 335 miliarde dolari.

Declaraţia comună emisă după finalizarea negocierilor comerciale purtate la Washington nu precizează dacă cele două ţări vor modifica tarifele vamale pentru bunuri în valoare de miliarde de dolari.

„A existat un consens privind luarea unor măsuri eficiente pentru reducerea substanţială a deficitului comercial al Statelor Unite în bunuri cu China. Pentru a răspunde nevoilor crescânde de consum ale poporului chinez şi nevoia de dezvoltare economică de înaltă calitate, China va creşte în mod semnificativ achiziţiile de bunuri şi servicii ale Statelor Unite”, precizează documentul.

5/5 - (3 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Călin ISĂRESCU
Mai multe Economie
Comentarii închise.

Recomandări

Cursul Leu – Euro va depăși 5 lei în următoarele luni

Rata anticipată a inflației pentru orizontul de 12 luni a înregistrat o valoare medie de 4…