Acasă Intern Ciolacu anunță IMPOZITAREA PROGRESIVĂ pentru pensiile speciale, în Parlament

Ciolacu anunță IMPOZITAREA PROGRESIVĂ pentru pensiile speciale, în Parlament

Marcel Ciolacu, liderul interimar al PSD, a declarat vineri că partidul va depune în Parlament un proiect de lege care să modifice sistemul de acordare a indemnizațiilor pentru limita de vârstă în cazul parlamentarilor și că susține alături de UDMR impozitarea progresivă a pensiilor speciale care depășesc salariul Președintelui României, relatează DCNews.

„Populismul trebuie să aibă o linie roșie. Linia roșie acum este Armata. Biserica și Armata sunt stâlpii principali ai societății românești. E cazul să ne oprim cu populismul când ajungem la acești doi stalpi. Nu oamenii politici au făcut unirea României, să ne uitam bine în istorie.

Noi avem un proiect și dl Kelemen (liderul UDMR) a venit cu aceeași propunere, sa luam salariul Președintelui României și ce depășește veniturile la pensie prin aceste pensii speciale sa fie impozitate și mi se pare un lucru de bun simt, iesim din orice fel de atacare la CCR, la tribunal, ieșim din acest hățis și se așază în normalitate. Nu se dorește acest lucru. Dacă nu vor face PNL) la 1 februarie, vom solicita noi sa intre pe ordinea de zi și vom vedea cum vor vota.

avem un proiect pe care o sa îl depunem, inclusiv pentru parlamentari, dacă doresc o indemnizatie suplimentara, vor contribui mai mult la acel fond pe perioada mandatului. Dar totusi sa creezi un T zero, esti social-democrat, impozitare progresiva. Ai depasit salariul Președintelui României, pe anumite paliere impozitare progresiva. Vorbim de pensii speciale”, a declarat Marcel Ciolacu.

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Paul MOLDOVAN
Mai multe Intern
Comentarii închise.

Recomandări

EUROPA: Proteste în masă împotriva blocajelor și vaccinurilor COVID la Praga, Viena, Roma, urmează Elveția și Croația

Mii de protestatari s-au adunat sâmbătă la Viena, după ce guvernul austriac a anunțat un b…