Acasă Intern CONSULTĂRI la Cotroceni: Tăriceanu pledează pentru consens privind legile justiției

CONSULTĂRI la Cotroceni: Tăriceanu pledează pentru consens privind legile justiției

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, înainte de consultările cu partidele politice că îşi doreşte să fie mediator pentru partide, nu vrea un pact cu vreunul dintre ele. Totodată, Iohannis a spus că e nevoie de reluarea ciclului legislativ pentru că în forma actuală prevederile nu sunt aplicabile.

La ieşirea de la consultări, preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că este nevoie de un consens în ceea ce priveşte legile justiţiei, dar să plece de premise comune, cum ar fi stoparea abuzurilor comise prin protocoalele secrete.

Liviu Dragnea a respins solicitarea de reluare a procesului legislativ, întrucât, în opinia sa, există deja OUG 92, care intră în procedură parlamentară şi care cuprinde recomandările Comisiei de la Veneţia.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat miercuri, după consultările de la Cotroceni pe legile justiţiei, că mandatul formaţiunii a fost acela de reluare a dezbaterilor pe legile justiţiei şi codurile penale şi care să ţină cont de recomandările Comisiei de la Veneţia.

Preşedintele UDMR Kelemen Hunor a declarat miercuri, după consultările de la Cotroceni, că ar fi potrivit ca raportul Comisiei de la Veneţia să conţină date comparative cu alte sisteme de justiţie din UE, iar dacă se apelează la aceste rapoarte, atunci să fie respectate toate.

5/5 - (1 vote)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Iris DĂIAN
Mai multe Intern
Comentarii închise.

Recomandări

Joe Biden organizează Summit-ul Democrației  care va marca ruptura definitivă de China și Rusia

Preşedintele Joe Biden a invitat 110 ţări la Summitul Democrației, un eveniment virtual de…