Acasă Extern Davos: Theresa May avertizează firmele de tehnologie

Davos: Theresa May avertizează firmele de tehnologie

Premierul britanic s-a adresat mai devreme Forumului Economic Mondial cu privire la necesitatea de a exercita mai multă presiune asupra giganților tehnologici pentru a trata conținutul extremist și pentru a combate abuzul asupra copiilor și sclavia modernă în rețelele sociale. Ea a spus că acționarii ar trebui să-și folosească influența pentru a se „asigura că aceste probleme sunt luate în serios”.

„Nimeni nu vrea să fie cunoscut sub numele de platforma teroristă sau prima aplicație pentru pedofili”, a spus May.

Ea a spus că s-au făcut unele progrese, dar trebuie făcut mai mult „pentru ca în final acest conținut să fie eliminat în mod automat”.

Theresa May a recunoscut preocupările cu privire la impactul tehnologiei asupra locurilor de muncă, indicând Uber ca exemplu de companie au „făcut greșeli pe drum”.

„Aceste companii au unele dintre cele mai bune creiere din lume și trebuie să-și concentreze cele mai bune lucruri pe îndeplinirea acestor responsabilități sociale fundamentale”, a spus May.

Companiile trebuie abordeze preocupările legate de siguranță și drepturile lucrătorilor și să impună standarde „care pot face ca tehnologia să funcționeze atât pentru clienți, cât și pentru angajați”, a spus ea.

Premierul britanic a spus că legislația muncii trebuie să țină pasul cu modul în care tehnologia schimbă locurile de muncă.

Ea a a adăugat că „retorica” ​​cu privire la susținerea comerțului liber în Davos nu a fost adesea combinată cu acțiuni: „Organizația Mondială a Comerțului trebuie să meargă mult mai departe în reformele sale, asigurându-și că regulamentul său respectă evoluția economiei globale”.

Anterior, Secretarul Trezoreriei SUA, Steven Mnuchin, a declarat că „De îndată ce Marea Britanie va fi gata, vom fi pregătiți să negociem o înțelegere comercială atractivă”.

Regatul Unit este în curs de a părăsi Uniunea Europeană, ziua stabilită pentru Brexit fiind 29 martie 2019, și este de așteptat să-și negocieze tranzacțiile comerciale pentru viitor.

 

5/5 - (10 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Radu FLOREA
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Trustul Media Anima, cel mai nou grup de presă independentă din România

Trustul Media Anima este cel mai nou grup de presă independentă din România. Acesta  își p…