Acasă Extern Discuțiile dintre Donald Trump și democrați s-au încheiat FĂRĂ niciun REZULTAT

Discuțiile dintre Donald Trump și democrați s-au încheiat FĂRĂ niciun REZULTAT

Preşedintele american Donald Trump a părăsit miercuri discuţiile cu liderii Congresului privind finanţarea unui zid de frontieră cu Mexic şi a declarat pe Twitter că întâlnirea de la Casa Albă pentru a pune capăt blocajului guvernului a fost „o pierdere totală de timp”, relatează Reuters.

În cea de-a 19-a zi de închidere parţială a guvernului provocată de dezacordul asupra zidului, o scurtă întâlnire dintre președintele Donald Trump cu liderul democraţilor din Senat, Chuck Schumer, şi preşedintele Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, şi alţi lideri, s-a încheiat fără niciun rezultat.

„Am întrebat ce se va întâmpla în 30 de zile dacă voi debloca rapid situaţia, veţi aproba securitatea frontierelor care include un zid sau o barieră de oţel? Nancy a spus, NU. I-am spus rămas bun, nimic altceva nu funcţionează!”, a postat președintele Trump pe Twitter.

Democraţii exasperaţi au numit comportamentul lui Donald Trump drept „un acces de furie” şi au declarat că reuniunea a izbucnit când au refuzat să se angajeze să finanţeze zidul propus de acesta la frontiera de sud.

Schumer a declarat reporterilor în faţa Casei Albe că Donald Trump i-a cerut lui Pelosi să îi finanţeze zidul. „Ea a spus nu. El atunci s-a ridicat şi a spus: „Atunci nu avem ce discuta” şi a ieşit.

„Din nou, am văzut o ieşire nervoasă pentru că nu a putut să-şi îndeplinească planul”, a adăugat Schumer.

Președintele Donald Trump a declarat miercuri că are dreptul de a decreta o stare urgenţă naţională pentru a finanţa construirea zidului de la graniţa sudică, dacă nu se poate ajunge la o înţelegere cu Congresul în legătură cu cererea sa de alocare a 5,7 miliarde de dolari pentru proiect.

5/5 - (2 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Claudia DUȚĂ
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Lansare de carte:
„Visul Măriei Sale”
de Andrei Breabăn

Scriitorul  și jurnalistul  Andrei Breabăn dăruiește cititorilor iubitori de lectură un no…