Acasă Extern Doar Rusia va câştiga din ieșirea Marii Britanii din UE fără un acord

Doar Rusia va câştiga din ieșirea Marii Britanii din UE fără un acord

Preşedintele rus Vladimir Putin este singurul care va avea de câştigat în urma retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană fără un acord, a declarat marţi ministrul britanic de Externe Jeremy Hunt, relatează France 24.

Jeremy Hunt a afirmat că menţinerea relaţiilor diplomatice, comerciale şi de apărare între Londra şi Bruxelles este importantă din cauza agresiunii Moscovei.

„Din păcate, dacă nu ajungem la un acord, singura persoană care se va bucura este Vladimir Putin”, a declarat acesta pentru postul France Inter, în cadrul unei vizite la Paris.

„Trebuie să recunoaştem că aceasta este o perioadă foarte instabilă în istoria globală şi trebuie să lucrăm împreună”, a mai afirmat Hunt, adăugând că Rusia nu vrea nimic altceva decât să divizeze Europa.

„În primul rând este Crimeea, apoi am avut prima armă biologică utilizată în Marea Britanie, ceea ce credem că a fost autorizat de Guvernul rus”, a reamintit oficialul britanic.

Jeremy Hunt se află în primul tur internaţional de la demisia predecesorului său Boris Johnson.

Michel Barnier, negociatorul-şef european, a anunţat joi că negocierile între Uniunea Europeană şi Marea Britanie pe tema Brexit vor fi reluate la jumătatea lunii august.

5/5 - (4 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Claudia DUȚĂ
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Lansare de carte:
„Visul Măriei Sale”
de Andrei Breabăn

Scriitorul  și jurnalistul  Andrei Breabăn dăruiește cititorilor iubitori de lectură un no…