Acasă Economie Dolarul pune euro sub presiune

Dolarul pune euro sub presiune

Dolarul american a crescut luni după o creștere a randamentelor trezoreriei americane la 3%, în urmă cu două săptămâni, care susține dolarul american, în timp ce politicile din zona euro nu au reușit să ajute moneda unică, relatează Reuters.

Creșterea randamentului Trezoreriei pe zece ani, stimulată de preocupările legate de presiunile inflaționiste, de creșterea emisiunilor de titluri americane și de semnale de dezghețare a relațiilor dintre Statele Unite și China, a creat un decalaj dintre obligațiunile guvernamentale americane și germane.

În mod normal, dolarul va crește semnificativ, crescâând cu 0,2% față de euro (la 1,22675 $).

„Pentru o tendință ascendentă susținută în dolar, va trebui să vădem certitudinea politică și o creștere a ratelor”, a declarat Manuel Oliveri, strateg al FX la Credit Agricole, care prevede că rata de schimb euro-dolar va rămâne blocată în intervalul recent, conform sursei citate.

Analiștii declară că piața are nevoie de claritate cu privire la viteza ciclului de înăsprire monetară a Băncii Centrale Europene.

Reuniunea de politică monetară a BCE va avea loc joi.

„Există noțiunea că BCE ar putea deveni puțin mai prudentă. Nu credem asta. Credem că BCE va menține normalizarea politicii sale stabile”.

Activitatea mai bună decât cea preconizată în sectorul privat francez în luna aprilie, potrivit unui sondaj, a fost compensată de o activitate mai slabă decât cea prognozată în Germania.

În competiție cu un coș de valute dolarul a crescut cu 0,2%, ajungând la 90.453, rămânând în vizorul unui maxim într-un interval de două săptămâni la 90.477, setat vineri.

Creșterea randamentelor obligațiunilor a slăbit monedele asiatice de pe piețele emergente față de dolar, yuanul chinez a coborât, iar rupia indoneziană a scăzut la un minim de 13.895 per dolar.

Împotriva yenului, dolarul a atins un maxim de 107,94 yeni, în creștere cu 0,2% pe zi.

Yenul tinde să atragă cererea în momente de incertitudine economică și turbulențe de pe piață și să vândă atunci când revine încrederea.

Coreea de Nord a declarat sâmbătă că va suspenda imediat testele nucleare și ale rachetelor, va elimina locul unde se desfășoara teste nucleare și va urmări în schimb creșterea economică și pacea. Phenianul a făcut aceste comentarii înainte de summiturile planificate cu Coreea de Sud și Statele Unite.

„Impulsul dolarului … cel mai probabil va continua cel puțin până când va ieși următorul titlu negativ”, a declarat Stephen Innes, șeful de tranzacționare în Asia-Pacific pentru Oanda din Singapore.

Alți analiști au afirmat că în ultimele săptămâni că valoarea netă a dolarului nu au crescut semnificativ, în ciuda preocupărilor legate de riscurile geopolitice și de îngrijorările legate de tensiunile comerciale dintre SUA și China.

Secretarul Trezoreriei SUA, Steven Mnuchin, a declarat sâmbătă că va întreprinde o vizită în China, o mișcare care ar putea atenua tensiunile dintre cele două mari economii ale lumii.

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Călin ISĂRESCU
Mai multe Economie
Comentarii închise.

Recomandări

Cursul Leu – Euro va depăși 5 lei în următoarele luni

Rata anticipată a inflației pentru orizontul de 12 luni a înregistrat o valoare medie de 4…