Acasă Extern Pentru Coreea de Nord dialog și presiune

Pentru Coreea de Nord dialog și presiune

Statele Unite ar putea fi mai favorabile angajamentului diplomatic cu Coreea de Nord, ar putea avea un dialog, întrucât Coreea de Sud oferă argumente pentru a stabili un summit între cei doi lideri coreeni.

Vicepreședintele  american Mike Pence a spus într-un interviu acordat Washington Post că Statele Unite și Coreea de Sud au convenit asupra unor condiții pentru un angajament diplomatic suplimentar cu Coreea de Nord, mai întâi cu Seul și apoi, eventual, discuții directe cu Washingtonul fără condiții prealabile.

Perspectiva dialogului vine după luni de tensiune asupra Phenianianului ca urmare a dezvoltării de programe nucleare și de rachete balistice din partea Coreei de Nord.

Anul trecut, Coreea de Nord a efectuat zeci de lansări de rachete și al șaselea și cel mai mare test nuclear în contradicție cu rezoluțiile Consiliului de Securitate al ONU, urmărind să dezvolta o rachetă nucleară capabilă să ajungă în Statele Unite.

Relațiile dintre cele două Coreei s-au îmbunătățit în ultimele săptămâni, Phenianul fiind de acord să trimită cea mai înaltă delegație politică, din toate timpurile pentru a participa la Jocurile Olimpice de Iarnă,din stațiunea sud-coreeană Pyeongchang.

Președintelui sud-coreean, Moon Jae-in, a fost invitat să efectueze o vizită oficială în Phenian pentru discuții cu liderul Kim Jong-un. O astfel de întâlnire, dacă s-ar întâmpla, va marca primul summit inter-coreean după cel din 2007.

La întoarcerea în Statele Unite, Mike Pence, vorbind la Washington Post a spus că Washingtonul va ține pasul cu „campania maximă de presiune” împotriva Phenianului, dar va fi deschis, în același timp, la un posibil dialog.

 

5/5 - (6 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Victoria BRAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Curtea Penală Internațională: dr. Fauci, Bill și Melinda Gates, șeful OMS, Klaus Schwab și oficiali din Marea Britanie ACUZAȚI de crime împotriva umanității

Un grup de activiști din Marea Britanie, din care face parte și fostul vicepreședinte al P…