Acasă Extern Donald Trump va fi prezent la Davos

Donald Trump va fi prezent la Davos

Donald Trump va fi primul președinte american care va participa la Forumul Economic Mondial de la Davos,  în decurs 20 de ani.

La Davos, Donald Trump se va întâlni cu premierul britanic Theresa May, cu premierul israelian Benjamin Netanyahu și cu alți lideri mondiali, au declarat, marți, oficialii Casei Albe.

În cadrul Forumului Economic Mondial, președintele Trump va încuraja investițiile în Statele Unite și cooperarea în domeniul securității naționale, inclusiv lupta împotriva programelor nucleare și a rachetelor balistice ale Coreei de Nord.

Donald Trump va avea, joi, o zi întreagă de întâlniri la Davos, iar vineri, în ultima zi a forumului, își va susține discursul, înainte de a se întoarce în Statele Unite.

Consilierul economic al Casei Albe, Gary Cohn, a declarat că președintele Trump va folosi discursul său pentru a încuraja marile companii să investească în Statele Unite și să profite de reducerile fiscale ale Administrației Trump.

Președintele Trump va sublinia politicile sale „America First” și va promova schimburile comerciale reciproce cu aliații americani, a spus Cohn, în conformitate cu convingerea președintelui că tranzacțiile comerciale internaționale sunt înclinate împotriva Statelor Unite.

„Președintele va continua să promoveze o concurență economică loială și va clarifica faptul că nu poate exista comerț liber și deschis dacă statele nu sunt responsabile față de reguli”, a declarat Cohn reporterilor.

Pe lângă întâlnirile cu liderii mondiali, președintele Trump va găzdui, joi seara, o  cină pentru directorii de afaceri europeni. „Participanții conduc companii care au afaceri semnificative în Statele Unite. Ei au investit în economia noastră, dorim ca ei să continue să facă acest lucru și îi va încuraja pe ceilalți să li se alăture „, a spus Cohn.

Coordonatorul securității naționale a Casei Albe, H.R. McMaster, a declarat că Donald Trump se va întâlni premierul britanic Theresa May pentru a discuta despre Coreea de Nord, despre războiul civil din Siria și despre acordul nuclear cu Iranul, pe care președintele Trump a promis să îl abandoneze, dacă nu se pot face modificări.

Întâlnirea președintelui Trump cu premierul israelian Netanyahu va fi prima întâlnire de la declarația prin care Statele Unite au recunoscut Ierusalimul ca fiind capitala Israelului, o decizie care are legături strânse între SUA și unii lideri arabi.

McMaster a spus că, în cadrul întâlnirii cu Netanyahu, Donald Trump va „reitera angajamentul ferm al Americii față de Israel și eforturile de reducere a influenței Iranului în Orientul Mijlociu, precum și modalități de realizare a unei păci durabile”.

Președintele Donald Trump se va întâlni la Davos cu președintele rwandez Paul Kagame, care este președintele Uniunii Africane, pentru a discuta despre comerț și securitate și cu Alain Berset, președintele Elveției.

 

5/5 - (8 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Claudia DUȚĂ
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Lansare de carte:
„Visul Măriei Sale”
de Andrei Breabăn

Scriitorul  și jurnalistul  Andrei Breabăn dăruiește cititorilor iubitori de lectură un no…