Acasă Mediu Elefantul fumător surprinde experții

Elefantul fumător surprinde experții

Un videoclip al unui elefant sălbatic din India, care inspiră cenușa de la un incendiu și expiră fum, a surprins experții din mediul sălbatic din întreaga lume.

Vinay Kumar, un om de știință aparținând Societății de Conservare a Wildlife (India), a filmat videoclipul de 48 de secunde în timpul unei călătorii pentru cercetare în pădurea Nagarhole din statul Karnataka, în aprilie 2016.

El a declarat pentru mass media că nu a lansat videoclipul până acum, pentru că nu „și-a dat seama de importanța sa”.

Oamenii de știință spun că încă nu este clar de ce elefantul inspiră cenușa.

„Aceasta este prima documentație video cunoscută a unui elefant sălbatic care prezintă un astfel de comportament, iar acest lucru a nedumerit cercetătorii și experții”, a declarat Wildlife Conservation Society (India).

„Ingerarea cărbunelui”

Profesorul Kumar a spus că el și echipa s-au dus în pădure dimineața devreme pentru a monitoriza aparatele video de monitorizare a tigrilor. A văzut elefantul de sex feminin abia la 50 de meti și a început să filmeze cu aparatul de fotografiat.

Elefantul „pare să înghită cărbunele ” lăsat de un foc controlat pe pământ și „emite fum”, potrivit declarației.

„Ceea ce am văzut în acea zi a apărut aproape ca și cum elefantul fumează, inhalează cenușă aproape de gură și suflă fum”, a spus Kumar.

Biologul Varun R. Goswami, care a examinat filmul, crede că „cel mai probabil, elefantul a încercat să înghită cărbune de lemn, deoarece părea că a luat ceva din solul pădurii arse și suflă cenușa, consumând restul „.

„Cărbune are proprietățile de eliminare a toxinelor și, deși este posibil să nu aibă un conținut nutrițional mare, animalele sălbatice pot fi atrase de aceasta pentru  valoare medicamentoasă”, a spus el.

„Cărbunele poate servi și ca laxativ, dublându-și astfel utilitatea pentru animalele care îl consumă după incendii forestiere sau incendii controlate”.

5/5 - (4 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Sofia FEIER
Mai multe Mediu
Comentarii închise.

Recomandări

Olanda: Proteste viloente împortiva măsurilor COVID – zeci de persoane arestate și șapte persoane rănite

Poliția olandeză a deschis focul asupra protestatarilor care au participat la revoltele ca…