Acasă Extern Elveția impune sancțiuni Venezuelei

Elveția impune sancțiuni Venezuelei

Elveția a anunțat miercuri o serie de sancțiuni împotriva Venezuelei, alăturându-se celorlalte țări europene în ceea ce privește încălcări ale drepturilor omului.

Guvernul elvețian a ordonat blocarea activelor și interdicțiile de călătorie pentru persoane, companii și organizații, inclusiv șapte miniștri  și oficiali de rang înalt.

La fel ca și în cazul sancțiunilor Uniunii Europene impuse în ianuarie, lista sancțiunilor îl include pe fostul președinte al Adunării Naționale, Diosdado Cabello, ministrul de interne Nestor Reverol și șeful judecătorilor, Maikel Moreno.

Elveția, deși este un stat neutru, a declarat că este „preocupată de încălcările repetate ale libertăților individuale în Venezuela, unde principiul separației puterilor în stat este grav afectat, iar procesul în vederea viitoarelor alegeri suferă de o gravă lipsă de legitimitate“.

Opoziția din Venezuela a câștigat cu o majoritate largă alegerile legislative în 2015, dar aliații președintelui Nicolas Maduro de la Curtea Supremă au desființat multe dintre puterile legislativului  și au eliminat sistematic toate legile pe care le-a aprobat.

Anul trecut, Maduro a condus la crearea unui legislativ numit Adunarea Constituantă, care nu are nicio verificare formală a competențelor sale. Crearea sa a determinat multe țări din întreaga lume să-l descrie pe Maduro drept dictator, o acuzație pe care o respinge ca parte a unei campanii a Statelor Unite împotriva sa.

Sancțiunile Elveției includ interzicerea vânzării sau exportului către Venezuela a armelor și a bunurilor care pot fi utilizate pentru represiunea internă și a echipamentelor care pot fi utilizate pentru monitorizarea și interceptarea comunicațiilor prin internet și prin telefon.

5/5 - (2 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Radu FLOREA
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Trustul Media Anima, cel mai nou grup de presă independentă din România

Trustul Media Anima este cel mai nou grup de presă independentă din România. Acesta  își p…