Acasă Extern UE va impune SANCȚIUNI unor PERSOANE din Venezuela

UE va impune SANCȚIUNI unor PERSOANE din Venezuela

Uniunea Europeană doreşte să impună mai multe sancţiuni guvernului preşedintelui venezuelean Nicolas Maduro, dar nu a discutat despre un embargo asupra petrolului, a declarat luni ministrul de Externe din Malta, relatează Reuters.

„Intenţia … este ca sancţiunile să poată fi posibile pentru anumiţi indivizi, mai degrabă decât pentru aspecte care ar putea avea un efect asupra unei economii deja slăbite”, a declarat Carmelo Abela pentru Reuters după o reuniune a miniştrilor de Externe din UE de la Bruxelles.

„Sancţiunile suplimentare (sectoriale) nu sunt excluse, dar în primul rând ne concentrăm pe anumite persoane”, a adăugat acesta.

Din noiembrie 2017, Uniunea Europeană a impus un embargo asupra exporturilor de arme şi echipamente pentru represiunea internă, precum şi o interdicţie de călătorie şi o îngheţare a activelor a 18 oficiali acuzaţi de încălcarea drepturilor omului şi subminarea democraţiei.

Administraţia americană a preşedintelui Donald Trump a impus sancţiuni asupra firmei petroliere PDVSA deţinute de stat în Venezuela.

5/5 - (1 vote)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Paul MOLDOVAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

EUROPA: Proteste în masă împotriva blocajelor și vaccinurilor COVID la Praga, Viena, Roma, urmează Elveția și Croația

Mii de protestatari s-au adunat sâmbătă la Viena, după ce guvernul austriac a anunțat un b…