Acasă Extern SUA impune sancțiuni împotriva guvernatorului din Iran

SUA impune sancțiuni împotriva guvernatorului din Iran

Marți, Statele Unite, au impus sancțiuni guvernatorului Băncii Centrale iraniene, Valiollah Seif, și Băncii islamice Al-Bilad din Irak, pentru „transferul a milioane de dolari” Gărzii Revoluționare  din Iran (IRCRG).  Prin această acțiune Washingtonul încercă să taie finanțarea activităților maligne ale Iranului în Orientul Mijlociu.

Secretarul Trezoreriei, Steven Mnuchin, a declarat că Valiollah Seif a ascuns milioane de dolari în numele IRGC prin intermediul băncii Al-Bilad „pentru a îmbogăți și a susține agenda agresivă și radicală a Hezbollah”.

Statele Unite clasifică mișcarea musulmană șiită Hezbollah din Liban, care este susținută de Iran, ca fiind grup terorist.

„Este ciudat, dar nu este surprinzător faptul că cel mai înalt oficial bancar al Iranului conspiră cu IRGC-QF pentru a facilita finanțarea grupurilor teroriste precum Hezbollah și subminează orice credibilitate pe care o poate pretinde în protejarea integrității instituției ca guvernator al Băncii Centrale”, a spus Mnuchin într-o declarație, informează Reuters.

Trezoreria Statelor Unite i-a inclus, de asemenea, pe Ali Tarzali, director adjunct al Departamentului internațional al Băncii Centrale din Iran, și președintele Băncii islamice Al-Bilad, Aras Habib.

Departamentul a declarat că sancțiunile împotriva lui Seif și Tarzali nu ar afecta imediat tranzacțiile băncilor centrale. Cu toate acestea, sancțiunile care au fost reimpuse în cadrul acordului nuclear vor afecta tranzacțiile în dolari americani efectuate de Banca Centrală începând cu data de 7 august 2018.

Săptămâna trecută, la două zile după ce președintele american Donald Trump a retras SUA din înțelegerea nucleară cu Iranul, din 2015, Trezoreria Statelor Unite a impus sancțiuni împotriva a șase persoane și a trei companii despre care a declarat că au pus la dispoziția IRGC-QF milioane de dolari.

IRGC este de departe cea mai puternică entitate de securitate a Iranului și are control asupra mizelor mari din economia iraniană și asupra influenței enorme a sistemului politic.

Forța Quds (FQ) este o unitate de elită responsabilă cu operațiunile din străinatate ale IRGC.

5/5 - (3 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Victoria BRAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Curtea Penală Internațională: dr. Fauci, Bill și Melinda Gates, șeful OMS, Klaus Schwab și oficiali din Marea Britanie ACUZAȚI de crime împotriva umanității

Un grup de activiști din Marea Britanie, din care face parte și fostul vicepreședinte al P…