Acasă Intern Ludovic Orban: BEC a votat  în UNANIMITATE împotriva înscrierii Alianţei USR-PLUS la alegerile europarlamentare

Ludovic Orban: BEC a votat  în UNANIMITATE împotriva înscrierii Alianţei USR-PLUS la alegerile europarlamentare

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, atrage atenţia că toate judecătoarele din Biroul Electoral Central au votat împotriva înscrierii Alianţei USR-PLUS şi spune că, având în vedere acest lucru, reprezentanţii alianţei trebuie să aibă actele în regulă când vor merge în instanţă.

Ludovic Orban a precizat, joi seara, la TVR 1, că el l-a mandat pe reprezentantul PNL în BEC să voteze în favoarea înscrierii în alegeri a Alianţei 2020 USR-PLUS, însă cele cinci judecătoare care sunt în BEC au votat împotrivă.

Liderul PNL a mai spus că, în opinia sa, nu victimizarea este soluţia.

„Ei trebuie să-şi pună în regulă actele, să le prezinte Înaltei Curţi, pentru că cei care au decis au fost magistraţi“, a subliniat Ludovic Orban.

Înscrierea alianţei electorale Alianţa 2020 USR – PLUS pentru alegerile europarlamentare din 26 mai a fost respinsă de Biroul Electoral Central. Liderul PLUS Dacian Cioloş a afirmat că este o insultă la adresa electoratului şi un act nedemocratic total şi a avertizat că cele două partide vor face demersurile necesare şi vor protesta „până când acest act nedemocratic şi ilegal va fi îndreptat”.

Potrivit deciziei BEC, în Registrul partidelor politice figurează că Nicuşor Dan este preşedintele USR, iar Raluca Daneş este preşedintele PLUS.

Alianţa USR-PLUS va contesta, astăzi, la Înalta Curte, decizia Biroului Electoral Central, care i-a respins înscrierea în alegerile europarlamentare. Nicuşor Dan a anunţat, joi seara, că a găsit soluţia care să îi permită să contrasemneze în mod legal protocolul alianţei.

5/5 - (3 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Paul MOLDOVAN
Mai multe Intern
Comentarii închise.

Recomandări

EUROPA: Proteste în masă împotriva blocajelor și vaccinurilor COVID la Praga, Viena, Roma, urmează Elveția și Croația

Mii de protestatari s-au adunat sâmbătă la Viena, după ce guvernul austriac a anunțat un b…