Acasă Extern Maduro redeschide consulatul Venezuelei din Miami

Maduro redeschide consulatul Venezuelei din Miami

Președintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a ordonat redeschiderea consulatului țării din Miami înainte de alegerile prezidențiale din 22 aprilie, o acțiune total opusă predecesorului său Hugo Chavez.

Miercuri, Maduro a declarat că a primit săptămâna trecută o cerere din partea comunității venezuelene din Miami, pentru a deschide consulatul, astfel încât să poată vota în alegerile din aprilie.

„Am dat instrucțiuni ministrului de externe de a deschide imediat consulatul din Miami, astfel încât toți venezuelienii să se poată înscrie în registrul electoral”, a spus Maduro. „În Venezuela nu va exista nici o lovitură de stat. În Venezuela se vor desfășura alegeri prezidențiale, iar oamenii vor decide în mod liber cine este președintele lor”, a spus Maduro.

Marți, Grupul Lima, format din din 14 țări latino-americane, plus Canada, a declarat că alegerile nu vor fi libere și corecte atâta vreme cât în Venezuela sunt prizonieri politici, opoziția nu participă pe deplin la viața politică, iar cetățenii Venezuelei cu domiciliul în străinătate nu au voie să voteze.

Grupul Lima a cerut guvernului să prezinte un nou calendar electoral. Mai mulți membri, inclusiv cei din Columbia, au declarat că nu vor recunoaște rezultatele alegerilor.

Săptămâna trecută Columbia și Brazilia au înăsprit controalele la frontiera cu Venezuela, deoarece se luptă cu un aflux de sute de mii de migranți care fug de criza economică din Venezuela.

Consulatul Venezuelei din Miami a fost închis în 2012 de fostul președinte Hugo Chavez, chiar înainte de alegerile prezidențiale, înainte de a muri de cancer la începutul anului 2013.

Decizia din 2012 a lăsat mii de venezueleni din Florida fără reprezentare consulară. Mulți au călătorit în alte state pentru a vota în alegeri.

5/5 - (13 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Adela BOTOȘ
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Palatul Cotroceni: Întâlnire Klaus Iohannis – Ursula von der Leyen

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a fost primită, luni, la Palatul Cot…