Acasă Economie Presiunea globală creşte pe China pentru a redeschide fabricile şi a reîncepe producţia

Presiunea globală creşte pe China pentru a redeschide fabricile şi a reîncepe producţia

Companii din toată lumea aşteaptă aşteaptă un semnal de la China că plănuieşte să redeschidă fabricile şi să reînceapă producţia luni, 9 februarie, transmite BBC. Dacă acest lucru nu se va întâmpla, marile mărci de la producătorii de maşini până la giganţii tehnologici vor avea dificultăţi în a-şi fabrica şi livra produsele la termen.

Stocurile sunt deja la limita inferioară după ce fabricile chineze s-au închis pe scară largă pentru a preveni răspândirea coronavirusului. China, cunoscută drept fabrica lumii, joacă un rol crucial în lanţurile de aprovizionare globale şi în economia mondială.

Apple este una dintre companiile care s-ar putea confrunta cu probleme în aprovizionare în contextul în care cei doi mari asamblori ai iPhone-urilor sale, Foxconn şi Pegatron, au sediul în China. Compania americană şi-a închis deja birourile şi magazinele din China anunţând că monitorizează situaţia.

Autorităţile chineze le-au cerut companiilor să extindă vacanţa prilejuită de Anul nou chinezesc până pe 10 februarie pentru a preveni răspândirea bolii virusului mortal.

Noua preocupare se referă la întârzieri suplimentare în producţie, deoarece unele autorităţi locale recomandă companiilor să-şi ţină fabricile închise.

Impactul de pe urma opririi extinse a sectorului manufacturier din China a fost deja resimţit de Hyundai, al cincilea cel mai mare producător auto din lume, care a fost nevoit să oprească producţia în Coreea de Sud deoarece a rămas fără piese din China.

„Sunt destul de sigur că luni nu este un termen realistic”, spune Michael Every, şef la Rabobank pe pieţe financiare în regiunea Asia-Pacific, citat de BBC.

Alte companii auto printre care Tesla, Volkswagen şi Toyota au anunţat că se aşteaptă la un efect disruptiv asupra producţiei.

„Este încă neclar câţi muncitori în fabrică se vor întoarce în fabrici după vacanţa prelungită”, spune şi Iris Pang, economist la ING, conform sursei citate.

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Victoria BRAN
Mai multe Economie
Comentarii închise.

Recomandări

Curtea Penală Internațională: dr. Fauci, Bill și Melinda Gates, șeful OMS, Klaus Schwab și oficiali din Marea Britanie ACUZAȚI de crime împotriva umanității

Un grup de activiști din Marea Britanie, din care face parte și fostul vicepreședinte al P…