Acasă Extern Forțele aeriene chineze forțează în Marea Chinei de Sud

Forțele aeriene chineze forțează în Marea Chinei de Sud

Forțele aeriene ale Chinei au organizat o nouă rundă de exerciții în Marea Chinei de Sud și în Pacificul de Vest numind astfel de exerciții cea mai bună pregătire pentru război, relatează Reuters.

China se află în mijlocul unui program ambițios de modernizare militară, supravegheat de președintele Xi Jinping, cu un accent deosebit pe forțele sale aeriene și pe marină, de la construirea luptătorilor stealth la adăugarea de transportatori de aeronave.

China insistă asupra faptului că nu are nici o intenție ostilă, dar traversarea căilor navigabile din Marea Chinei de Sud și în jurul Taiwanului sensibilizează regiunea și în Washingtonul.

Într-o declarație, forțele aeriene au spus că avioanele H-6K, precum și avioanele de luptă Su-30 și Su-35, printre alte aeronave, au efectuat patrule de luptă peste Marea Chinei de Sud și exerciții în Pacificul de Vest după trecerea peste strâmtoarea Miyako între două insule japoneze sudice, relatează sursa citată.

Nu a spus când au avut loc exercițiile și nu au specificat părțile din Marea Chinei de Sud sau Pacificul de Vest.

Într-o operațiune de „libertate de navigație”, vineri, un distrugător al marinei americane a ajuns la 12 mile marine de o insulă artificială pe care China a construit-o în Marea Chinei de Sud, provocând o declarație de condamnare din partea Chinei, care pretinde cea mai mare parte a căii navigabile strategice.

Trimiterea avioanelor de luptă Su-35 peste Marea Chinei de Sud își propune să contribuie la creșterea capacității forțelor aeriene de a lupta departe pe mare, a declarat Forța aeriană chineză în declarația de pe microblogul său.

Zborul de-a lungul strâmtorii Miyako, care se află și în nord-estul insulei Taiwan, despre care China susține că îi aparține, este în acord cu dreptul și practica internațională, a adăugat acesta.

„Exercițiile Forței Aeriene sunt repetiții pentru viitoarele războaie și sunt cea mai directă pregătire pentru luptă”, a spus acesta.

Cele mai multe exerciții pe care China le practică departe de țărmuri, cu atât mai bine vor fi poziționate ca „o forță importantă pentru gestionarea și controlul crizelor, care conțin războaie și lupte câștigătoare”, a adăugat acesta.

5/5 - (3 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Victor MAIER
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Arhiepiscopul Carlo Maria Viganò – apel pentru formarea unei alianțe antiglobaliste la nivelul întregii lumi împotriva ”Marii Resetări Mondiale”

Arhiepiscopul Carlo Maria Viganò, un veritabil avertizor de integritate al Sf. Scaun și ad…