Acasă Diverse Franța: Femeie de 85 de ani ucisă într-un atac antisemit

Franța: Femeie de 85 de ani ucisă într-un atac antisemit

Procurorii francezi tratează ca atac antisemit uciderea unei femei evreice de 85 de ani, a cărei trup a fost găsit în apartamentul său incendiat din Paris.

Vineri, Mireille Knoll a fost înjunghiată de mai multe ori înainte de a-i fi incendiată locuința, relevă autopsia.

În 1942, ea a scăpat de la notoria arestare în masă a evreilor de la Vel d’Hiv[i]

Doi bărbați, în vârstă de 22 și 29 de ani, au fost arestați pentru suspiciune de crimă.

O sursă de poliție a declarat presei franceze că unul dintre ei a fost condamnat anterior pentru molestarea unei fete de 12 ani care locuia în apartamentul lui Mireille Knoll.

„Suntem șocați, nu înțelegem cum cineva ar putea ucide o femeie care nu are bani și care locuiește într-un complex de locuințe sociale”, a declarat fiul său, fără a i se publica numele, a informat agenția de știri AFP.

Duminică, anchetatorii au spus că „nu exclud nicio ipoteză” în ceea ce privește motivul atacului.

Dar, o zi mai târziu, procurorul de la Paris a spus că se crede că este un atac antisemit.

Parlamentarul francez Meyer Habib a scris pe Facebook că pensiona a scăpat de Vel d’Hiv în 1942 datorită pașaportului brazilian al mamei sale.

Comunitatea evreiască din Franța și-a exprimat îngrijorarea din ce în ce mai mare cu privire la creșterea actelor antisemite violente din țară.

Luna trecută, un judecător a confirmat că uciderea de anul trecut a lui Sarah Halimi, o femeie evreică în vârstă de 65 de ani, care a fost bătută și aruncată pe fereastră, într-un atac antisemit

 

[i] Razia de la Velodromul de iarnă (în franceză La Rafle du Vélodrome d’Hiver sau La Rafle du Vel d’Hiv) a fost cea mai mare razie și operație de arestare în masă a evreilor realizată în Franța în timpul celui de al Doilea Război Mondial. Ea a avut loc la 16 iulie 1942 și a vizat în special evrei străini sau apatrizi (fără cetățenie) refugiați în Franța. Obiectivul operației a fost restrângerea numărului de evrei din Franța ocupată de germani, potrivit  planurilor naziste de nimicire a evreilor din Europa.

5/5 - (1 vote)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Adela BOTOȘ
Mai multe Diverse
Comentarii închise.

Recomandări

Palatul Cotroceni: Întâlnire Klaus Iohannis – Ursula von der Leyen

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a fost primită, luni, la Palatul Cot…