Acasă Diverse Violență antisemită la Paris

Violență antisemită la Paris

Un băiețel de opt ani, care purta pe cap o kippa, a fost atacat într-o suburbie a Parisului, oficialii suspectând că este un caz de violență antisemită.

Președintele francez Emmanuel Macron a condamnat actul drept „un atac asupra republicii”.

Comunitatea evreiască din Franța și-a exprimat temerile față de creșterea antisemitismului.

Suspecții, considerați a fi doi adolescenți în vârstă de aproximativ 15 ani, s-au ascuns în spatele coșurilor de gunoi și l-au atacat pe băiat în timp ce mergea la un curs de îndrumare, luni seara, în suburbia Sarcelles din Paris, unde trăiește o mare comunitate evreiască, au spus procurorii.

Adolescenții l-au îmbrâncit pe băiat, l-au trântit la pământ și l-au bătut, au spus procurorii. Se spune că băiatul este bine din punct de vedere fizic, dar este șocat.

După atac, președintele Emmanuel Macron a declarat pe Twitter că „de fiecare dată când un cetățean este atacat din cauza vârstei, aspectului sau religiei, întreaga republică este atacată”.

Ambasadorul Israelului în Franța, Aliza Bin Noun, a declarat pe Twitter că este „dezgustat de reapariția” violenței antisemite.

Franța are cea mai mare comunitate evreiască din Europa, iar evreii au fost vizați, în ultimii ani, de mai multe atacuri la Paris:

  • O fată evreică, în vârstă de 15 ani, a fost atacată de un bărbat, în Sarcelles, când se întorcea de la școală, în luna ianuarie.
  • Într-un atac suspect a fost incendiat și distrus un magazin alimentar kosher în Créteil, în luna ianuarie. Magazinul Promo & Destock fusese, înainte, defăimat cu swastici naziste.
  • familie de evrei a fost luată ostatică, bătută și jefuită de o bandă, în Livry-Gargan, în luna septembrie 2017. Unul dintre atacatori le-a spus victimelor „sunteți evrei, unde sunt banii?”. Potrivit avocatului familiei Sarah Halimi, o evreică ortodoxă în vârstă de 65 de ani, a fost ucisă în apartamentul ei de către un vecin musulman, în luna aprilie 2017, în arondismentul 11 din Paris.

 

5/5 - (7 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Alina VĂLEAN
Mai multe Diverse
Comentarii închise.

Recomandări

Herbert Kickl: „De astăzi, Austria este o dictatură”. Protest masiv la Viena împotriva măsurilor COVID și a vaccinării obligatorii 

Zeci de mii de oameni, mulți dintre ei susținători de extremă dreapta, au protestat sâmbăt…