Acasă Extern SUA va reveni în Acordul climatic de la Paris

SUA va reveni în Acordul climatic de la Paris

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a declarat că Președintele Donald Trump va aduce SUA înapoi în Acordul de la Paris privind combaterea schimbărilor climatice.

Aproximativ 50 de miniștri și prim-miniștri participă, astăzi, la Summit-ul climatic de la Paris.

Președintele Macron spune că nu va fi de acord cu cererea Președintelui american ca termenii Acordului să fie negociați pentru SUA.

Macron și-a spus punctul de vedere într-un interviu acordat canalului de televiziune CBS cu ocazia Summit-ului privind schimbările climatice desfășurat la Paris.

Emmanuel  Macron a condamnat modul în care Statele Unite au semnat acordul internațional, apoi s-au retras.

„Statele Unite au semnat Acordul de la Paris, este extrem de agresiv să decidă singură să plece, și nu este o modalitate de ai împinge pe ceilalți să renegocieze pentru că cineva a decis să se retragă, îmi pare răU să spun asta.”, a declarat Macron.

Președintele Macron aspiră să la îndeplinirea termenilor Acordului climatic de la Paris de a menține o creștere a temperaturii la niveluri de sub 2C.

Macron a spus CBS că nu dorește să fie acuzat de generațiile viitoare că nu a înțeles amploarea problemei climatice și de a fi făcut prea puțin pentru a rezolva.

Oamenii de știință așteaptă, acum, să vadă dacă Summit-ul își va atinge scopul de a da un impuls progresului lent de reducere a emisiilor.

Pentru ca dezideratul Acordului de la Paris să-și atingă obiectivele este nevoie de susținere financiară orientată spre domeniile de producție a energiei curate și de diminuare a investițiilor în producerea de energie care generează emisii poluante în atmosferă. Prioritățile financiare cheie pentru reușita acordurilor sunt:

Sprijin financiar pentru ca țările sărace să poată produce energie curată.

Oprirea creditării băncilor de dezvoltare pentru noile centrale de cărbune.

Politici guvernamentale pro active care să susțin reducerea emisiilor poluante .

Există un potențial important al industriei navale de a se implica în obiective climatice – până în prezent, transportul maritim a evitat, în general, noile reguli privind emisiile, datorită naturii multinaționale a industriei.

Într-o mișcare semnificativă, peste noapte,  a avut-o gigantul petrolier Exxon care a anunțat că va evalua impactul schimbărilor climatice asupra afacerilor sale.

Investitorii care controlează aproximativ 62% din acțiuni au susținut o propunere condusă de Fondul de pensionare al angajaților de stat din New York care solicită o evaluare anuală a impactului schimbărilor tehnologice și al politicii climatice asupra operațiunilor companiei.

Urmează să aflăm la finalul Summit-ului dacă s-au făcut progrese și dacă au existat inițiative noi.

 

5/5 - (9 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Cătălin RUS
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Un militar rus și-a sacrificat viața apărând cu propriul trup o mamă și fiică de tirul de mortiere tras de Nazi Azov

În Mariupol, un soldat rus, căruia încă nu i s-a aflat numele,  și-a pierdut viața în timp…