Acasă Cultură Trump preocupat de violența din jocurile video

Trump preocupat de violența din jocurile video

Recent, președintele american Donald Trump a spus că „nivelul de violență din jocurile video influențează tot mai mult gândurile tinerilor”.

Președintele Trump s-a  întâlnit, joi, cu liderii din industria jocurilor video pentru a discuta despre o posibilă legătură între jocuri și actele de violență, pe fondul atacului armat comis de un tânăr la un liceu din statul Florida, a relatat Reuters.

În luna februarie, 14 elevi și trei profesori au fost uciși la liceul Marjory Stoneman Douglas din orașul Parkland, statul Florida, de către un fost elev, Nikolas Cruz, de 19 ani, care a folosit o armă semiautomată achiziționată legal. Cruz a recunoscut că a deschis focul asupra elevilor și profesorilor în scopul de a se răzbuna pentru faptul că a fost exmatriculat din motive disciplinare.

Casa Albă a precizat că la întâlnire au participat directori din cadrul companiilor Take-Two Interactive Software Inc și ZeniMax Media Inc, activiști, reprezentanți ai unui grup din industria comerțului și membri ai Congresului, inclusiv senatorul republican din Florida, Marco Rubio.

Scopul discuției a fost „expunerea la jocurile video violente și corelarea cu agresivitatea și desensibilizarea în rândul tinerilor”, a precizat Lindsay Walters, una dintre purtătorii de cuvânt al Casei Albe.

Președintele american susține implementarea unui nou sistem de clasificare a jocurilor video, în funcție de vârstă. În prezent, industria folosește propriul sistem de rating pentru conținutul violent și cel cu tentă sexuală.

Dan Hewitt, purtător de cuvânt al companiei de jocuri video Entertainment Software Association, a spus că mai multe studii au stabilit că nu există nicio legătură între jocurile video și violența.

„La fel ca toți americanii, suntem profund îngrijorați în privința nivelului violențelor armate din Statele Unite. Dar jocurile video nu reprezintă o problemă: divertismentul este distribuit și consumat la nivel global, dar SUA au mai multe incidente armate decât orice altă țară” a spus Hewitt.

Donald Trump a promis că administrația SUA va înăspri legislația privind regulile de achiziționare a unei arme, inclusiv obligația prezentării cazierului judiciar și a controalelor privind sănătatea mintală.

Președintele american a semnat un memoriu prin care solicită procurorului general Jeff Sessions să elaboreze o reglementare pentru interzicerea dispozitivelor care transformă armele semiautomate în armament automat.

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Victoria BRAN
Mai multe Cultură
Comentarii închise.

Recomandări

Curtea Penală Internațională: dr. Fauci, Bill și Melinda Gates, șeful OMS, Klaus Schwab și oficiali din Marea Britanie ACUZAȚI de crime împotriva umanității

Un grup de activiști din Marea Britanie, din care face parte și fostul vicepreședinte al P…