Acasă Extern Drona SHOKO pentru dispersarea mulțimii fără violență

Drona SHOKO pentru dispersarea mulțimii fără violență

Israelul a dezvoltat un nou instrument care să ajute la dispersarea revoltelor fără a folosi violența: Shoko Drone, care pulverizează apa rece peste protestatari, potrivit unei declarații transmise miercuri de Ministrul israelian al Apărării (IDF).

Noua dronă vine după 6 săptămâni de revolte și proteste de-a lungul frontierei Israel-Gaza, care a condus la zeci de morți și sute de răniți.

IDF a fost criticat de comunitatea internațională pentru folosirea armelor de foc împotriva protestatarilor care au atacat Israelul la granița cu Gaza. Ca atare, Israelul și-a sporit eforturile de a dezvolta tehnici non-violente de control al mulțimii și de dispersare.

Drona Shoko a fost elaborată de Agenția de cercetare și dezvoltare a Ministerului Apărării, iar denumirea este similară cu un produs alimentar israelian,  lapte cu ciocolată ambalat în lungi de mici dimensiuni.

Drona este capabilă să transporte sub sarcini grele și a fost concepută pentru a fi utilizată pentru o varietate de acțiuni, inclusiv zboruri cu mici încărcături de marfă. Controlul mulțimii nu a fost inițial o parte a planului de utilizare a dronei, dar când a apărut această necesitate, drona a fost adaptată rapid.

Drona poate fi încărcată cu o cantitate mare de apă de tip skunk în saci, numiți „Shoko”, în jargonul operațional oficial, fiind pulverizată peste mulțimile care protestează violent pentru a le tempera.

Ministerul Apărării a subliniat că sacii sunt concepuți pentru a evita rănirile.

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Victoria BRAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Curtea Penală Internațională: dr. Fauci, Bill și Melinda Gates, șeful OMS, Klaus Schwab și oficiali din Marea Britanie ACUZAȚI de crime împotriva umanității

Un grup de activiști din Marea Britanie, din care face parte și fostul vicepreședinte al P…