Acasă Extern Prima femeie șef al CIA

Prima femeie șef al CIA

Gina Haspel, propusă de preşedintele SUA, Donald Trump, pentru funcţia de director general al Agenţiei Centrale de Informaţii (CIA), a fost implicată în cazurile actelor de tortură comise în centrele speciale pentru deţinerea suspecţilor de terorism.

Haspel, în prezent director-adjunct al CIA, a condus scurt timp, în 2002, un centru special al CIA din Thailanda, unde teroriştii Abu Zubayadah şi Abd al Rahim al-Nashiri ar fi fost supuşi unor tehnici dure de interogare asimilate torturii, au declarat foşti şi actuali oficiali americani citaţi de Associated Press, CBS News şi New York Times.

Gina Haspel a fost suspectată că a ordonat distrugerea înregistrărilor video ale audierilor în care era folosită tehnica simulării înecului, situaţie care a blocat ancheta Departamentului american al Justiţiei.

Donald Trump s-a pronunţat în mai multe rânduri în favoarea utilizării tehnicilor dure de interogare a suspecţilor de terorism.

5/5 - (13 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Alina VĂLEAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Herbert Kickl: „De astăzi, Austria este o dictatură”. Protest masiv la Viena împotriva măsurilor COVID și a vaccinării obligatorii 

Zeci de mii de oameni, mulți dintre ei susținători de extremă dreapta, au protestat sâmbăt…