Acasă Diverse FSB a ucis un membru ISIS care plănuia un atentat

FSB a ucis un membru ISIS care plănuia un atentat

Serviciul Federal de Securitate din Rusia (FSB) a anunţat, marți, eliminarea unui membru al organizaţiei teroriste ISIS care plănuia un atenta în oraşul Nijni Novgorod, pe 18 martie, în ziua primului tur al alegerilor prezidenţiale din ţară, a informat agenţi de știri Tass.

„FSB a suprimat activitatea unui membru al organizaţiei teroriste internaţionale Stat Islamic care se pregătea să comită un atac terorist la Nijnîi Novgorod. Infractorul, s-a opus arestării, a fost lichidat de către forţele speciale ale FSB. Potrivit datelor operaţionale primite, teroristul, care este cetăţean al unei ţări vecine, era pregătit să comită un atac terorist în ziua alegerilor prezidenţiale din Rusia”, se arată în comunicatul al FSB citat de Tass.

În timpul investigaţiei în locuinţa suspectului a fost descoperit un „puternic” dispozitiv exploziv improvizat şi diverse componente folosite pentru producerea mai multor dispozitive explozive, precum şi arme de foc şi muniţie.

Organizaţia teroristă ISIS a revendicat atentatul din 27 decembrie 2017 într-un supermarket din oraşul Sankt-Petersburg, soldat cu rănirea a 13 persoane.

 

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Maria SECĂREȘ
Mai multe Diverse
Comentarii închise.

Recomandări

A murit Mikis Theodorakis, compozitorul coloanei sonore din filmul ”Zorba Grecul”

Marele compozitor grec Mikis Theodorakis a încetat din viaţă la vârsta de 96 de ani la Ate…