Acasă Extern Membru ISIS arestat și judecat în Polonia

Membru ISIS arestat și judecat în Polonia

Un cetăţean marocan, complice al teroristului Abdelhamid Abaaoud, „creierul” atentatelor de la Paris din 2015, este arestat în Polonia şi va fi judecat pentru apartenenţă la gruparea Stat Islamic, a anunţat miercuri Parchetul naţional polonez, a informat AFP.

„În cursul anchetei, s-a stabilit că acuzatul Mourad T. a participat, din decembrie 2014 până în septembrie 2016, la un grup de crimă organizată cu caracter armat – o organizaţie teroristă internaţională numită Stat Islamic”, a precizat parchetul polonez într-un comunicat.

Mourad T. (legea poloneză interzice publicarea numelui său de familie), în vârstă de 28 de ani, s-a născut la Casablanca, Maroc și a fost arestat pe 5 septembrie 2016 în Polonia, a precizat parchetul.

Actul de acuzare împotriva lui a fost transmis Tribunalului regional din Katowice. El riscă o pedeapsă cuprinsă între şase luni şi opt ani de închisoare.

Mourad T. a fost „colaborator” al lui Abdelhamid Abaaoud, „creierul” atentatelor din 13 noiembrie 2015, care au făcut 130 de morţi la Paris şi Saint-Denis, în apropiere de Paris, a comunicat parchetul.

Mourad T. a participat la o întâlnire în Edine, Turcia cu  Abaaoud și alți teroriști printre care Sufyan Amghar şi Khalid Ben Larb, la sfârșitul anului 201.

Sufyan Amghar şi Khalid Ben Larb au fost ucişi pe 15 ianuarie 2015 la Verviers, în Belgia”.

Mourad T. se dădea drept minor sirian şi a folosit numeroase identităţi false. El a locuit în mai multe ţări ale Uniunii Europene, precum Austria, Grecia, Ungaria, dar și în Serbia şi Turcia, a spus parchetul polonez.

În telefonul acuzatului au fost găsite planuri de fabricare a dispozitivelor explozive şi locații ale unor ţinte potenţiale, conform aceleiași surse.

Primele informații de spre Mourad T. Au fost furnizare parchetului polonez de către CIA.

5/5 - (6 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Cătălin RUS
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Un militar rus și-a sacrificat viața apărând cu propriul trup o mamă și fiică de tirul de mortiere tras de Nazi Azov

În Mariupol, un soldat rus, căruia încă nu i s-a aflat numele,  și-a pierdut viața în timp…