Acasă Cultură Dan Puric denunţă un ”atentat asupra unei valori de siguranţă naţională” din partea Guvernului Orban

Dan Puric denunţă un ”atentat asupra unei valori de siguranţă naţională” din partea Guvernului Orban

Referitor la demiterea fondatorului Băncii Naţionale de Gene Vegetale,  Dan Puric denunţă un ”atentat asupra unei valori de siguranţă naţională” din partea Guvernului Orban.

”Cu suflet de creștin, mă rog să reveniți asupra acestei decizii, ca nu cumva să purtați responsabilitatea acestui dublu asasinat! Căci ați lovit nu numai în ceea ce ne-a mai rămas, Sămânța neamului, ci și în Paznicul ei, cel care a salvat-o, a crescut-o și a păzito cu tot sufletul, din vocație de creștin și de român!

Căci nu uitați, de câte ori s-a lovit în Sămânța neamului, poporul acesta, în mod uimitor, din lovitură a renăscut!”, afirmă Dan Puric, într-un comunicat de presă.

Directorul Băncii Naţionale de Gene Vegetale, cercetătorul Costel Vânătoru, a fost demis vineri de Ministrul Agriculturii.

”Este un proiect pentru ţară, un proiect naţional, nu unul politic. Am fost demis. Dumnezeu le aranjează cum ştie el. Voi continua să fac Cercetare”, a declarat Vânătoru pentru News.ro.

Banca de resurse genetice vegetale este o unitate cu personalitate juridică, în subordinea directă a Ministerului Agriculturii. Sediul băncii de gene va fi construit în Parcul Crâng din Buzău. Scopul major al băncii de gene de la Buzău este acela de a proteja soiurile româneşti.

În prezent, staţiunea are circa 10.000 de seminţe, dar îşi va spori resursele. Soiurile omologate în România vor putea fi recunoscute la nivel european şi internaţional, recunoaştere de care nu au beneficiat până acum.

De asemenea, înfiinţarea băncii de resurse genetice vegetale va ajuta la extinderea în producţie a soiurilor românești valoroase. Când legumele româneşti le vor înlocui pe cele de import vom fi câştigat bătălia, spunea cercetătorul Costel Vânătoru la numirea în funcţie, în luna septembrie.

Cercetătorul Costel Vânătoru lucrează de peste 30 de ani în horticultură. El a fost declarat, în luna octombrie, Omul anului 2019 la Buzău, prin votul tuturor consilierilor locali.

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Paul MOLDOVAN
Mai multe Cultură
Comentarii închise.

Recomandări

EUROPA: Proteste în masă împotriva blocajelor și vaccinurilor COVID la Praga, Viena, Roma, urmează Elveția și Croația

Mii de protestatari s-au adunat sâmbătă la Viena, după ce guvernul austriac a anunțat un b…